Faimosul fenomen ce poartă numele de Aurora Boreală a putut fi admirat și din România. În noaptea dintre 10 mai și 11 mai, grație unei puternice furtuni geomagnetice, cerul a o culoare purpurie-roșiatică, la fel ca aurora boreală. Explicația vine din faptul că a avut loc o furtună solară puternică și de o intensitate rară, cum nu a mai fost din 2005.
Autoritățile americane au avertizat că o asemenea furtună geomagnetică poate provoca întreruperi ale rețelelor electrice și chiar ale sateliților. De altfel, a fost emisă și o avertizare rară de furtună geomagnetică severă, de nivel 4 din 5, prima de acest fel după cea din 2005.
Spectacolul de lumini se produce atunci când particule provenite din furtunile solare sunt atrase în câmpul magnetic al planetei. Fenomenul se produce, de regulă, la latitudini mari, după Cercul Polar, unde cerul se colorează în verde. Este, de obicei, vizibil din țările scandinave sau în zonele nordice ale continentului american. În România, un fenomen similar s-a produs în luna noiembrie. Și atunci ca și acum, lumini roșii au colorat cerul.
Chiar dacă, în mod normal, aurora boreală poate fi observată la latitudini mai mari din emisfera nordică, spre Cercul Polar, de această dată, coloritul special al cerului a putut fi observat și în țări, precum Marea Britanie, Austria, Franța sau SUA. Chiar și serviciul meteorologic din Irlanda a postat imagini de desupra capitalei Dublin.