Cel mai bun vin fiert: rețete de vin fiert, la tine acasă!

0
436
retete-vin-fiert

Un pahar sau o cană de vin fiert aromat ne duce cu gândul la zilele răcoroase de iarnă sau la minunatele sărbători în familie. Există mai multe rețete de vin fiert, unele de-a dreptul delicioase. Descoperă cum se face vin fiert!

Cum se face vinul fiert

Aromatul vin fiert ne încălzește și ne dă o stare de bine, ne relaxează și ne ajută să ne odihnim în serile de iarnă. Tradiția piețelor de Crăciun s-a răspândit în majoritatea țărilor din Europa și, odată cu aceasta, și tradiția vinului fiert.

Prin urmare, fiecare țară și-a dezvoltat propria rețetă, adăugând ingrediente locale la rețeta originală. Cel mai bun vin pentru fiert este vinul roșu, deoarece el își păstrează cel mai bine aroma, gustul și culoarea în timp ce este încălzit. În plus, vinul roșu se potrivește cel mai bine cu mirodeniile clasice care se folosesc la fiert: scorțișoară, cuișoare sau anason.

Pentru a face vin fiert, încălzește vinul ușor pentru a permite condimentelor să se infuzeze, dar evită fierberea alcoolului. Temperatura lui nu trebuie să depășească 80-maxim 90 de grade de grade Celsius și poți folosi un termometru de bucătărie în timp ce îl fierbi.

Vin fiert cu scorțișoară

Ingrediente: 1 litru vin roşu,  8 linguri zahăr,  2 batoane scorţişoară, 4-5 steluţe anason,  1 portocală.

Se amestecă vinul cu zahărul, cu steluţele de anason şi cu scorţişoara şi se lasă să fiarbă la foc potrivit până se dizolvă zahărul, apoi se mai lasă pe foc doar până începe să facă spumă.

Vin fiert cu rom

Ingrediente: 750 ml vin, 750 ml de rom alb, 1 baton de scorțișoară, coajă de portocală, 4 cuișoare întregi, 3 păstăi întregi de cardamom (crăpate), ¾ cană zahăr alb, stafide migdale fulgi.

Încălziți vinul într-o oală mare cu capac, la foc mediu, până sub punctul de fierbere. Adăugați rom; se încălzește până aproape de punctul de fierbere. Între timp, așezați batonul de scorțișoară, coajă de portocală, cuișoare și păstăi de cardamom în centrul unui săculeț de condimente și le introducem în maestec. Lăsăm amestecul să se raceasca, acoperit, aproximativ 10 minute.

Vin fiert nemțesc Gluhwein

Ingrediente:  1 portocală desfăcută în felii, 1 sticlă de vin roșu, 200 g zahăr, 5 cuișoare, 1 baton de scorțișoară, 2 bucăți anason stelat, ghimbir proaspăt (după gust), 150 ml rachiu, rom, amaretto sau schnapps.

Feliile de portocală, vinul, zahărul, cuișoarele, scorțișoara, anasonul stelat și ghimbirul se pun într-o oală încăpătoare. Timp de 10 – 15 minute se încălzește preparatul la foc potrivit, având grijă ca amestecul să nu fiarbă. Spre final se adaugă și cele 150 ml de rachiu, se toarnă în pahare/căni și se servește cald.

Vin fiert scandinav glogg

Ingrediente: vin porto, bourbon și rom, coaja de portocale, cuișoare, un baton de scorțișoară, păstăi de cardamon.

Încinge vinul de porto. Adăugați bourbon și rom, asigurându-vă că alcoolul este cald, dar nu fierbe. Puneți condimentele și coaja de portocală într-un săculeț pentru condimente. Aprindeți cu grijă alcoolul cu un arzător cu mâner lung și lăsați să ardă timp de un minut. Pune capacul pe oală pentru a stinge flăcările. Apoi se lasă să se racească 10 minute. Adăugați condimentele din pachet și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Se strecoară și se servește, ornând cu stafidele și migdalele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.