5 C
București
joi, februarie 2, 2023

Cronica în vreme de război: Minutul și scorul pe 10 aprilie 2022! Aeroportul Dnipopetrovsk a fost complet distrus!


Rusia continuă bombardamentele asupra marilor metropole și obiectivelor strategice din Ucraina, în timp ce soldații ucraineni se apără cu mult curaj. În tot acest timp, lumea e ”bombardată” cu sute de informații de pe front. Unele sunt reale, tragice și triste, altele sunt fake news-uri menite să inducă panică, frică și să destabilizeze credibilitatea asupra unei tabere sau alteia.

Cristi Pitulice face cronica ”minutul și scorul” în vreme de război și vă aduce în atenție toate aceste informații, căutând validarea din mai multe surse. Prezintă informația reală, confirmată, în stilul său caracteristic. Totodată, Cristi semnalează acolo unde zvonistica și fake news-ul își fac simțită prezența.

Minutul și scorul în vreme de război – 10.04.2022

🪖O coloană de tehnica militara rusă, de 13 km lungime, se îndreaptă către estul Ucrainei. Coloana este formată din soldați ruși ce s-au retras din nordul Ucrainei

🪖Astăzi s-au dat lupte intense în zona orașului Izium. Forțele rusești încearcă să încercuiască orașul și să străpungă apărarea pentru a crea un culoar de atac sigur spre Slaviansk și Kramatorsk. Daca schema le iese, atunci mari unități de lupta ucrainene ar putea fi încercuite in Donbass. Momentan rușii doar baga fise.

🪖Aeroportul din Dnipopetrovsk a fost complet distrus, în cursul zilei de azi, în urma unui bombardament cu rachete al rușilor. Deși nu a mai rămas nimic din el, rușii îl bombardează în continuare.

🪖O alta groapă comună a fost descoperită ieri în localitatea Buzova, în apropierea unei benzinării. Peste 20 de cadavre au fost descoperite. Numărătoarea continuă. Până acum, conform procurorului general al Ucraineni, au fost descoperite peste 1200 de cadavre în orașele din nordul Kievului.

🪖Orașul Harkov este in continuare sub asediu. Se înregistrează lupte și bombardamente sporadice in zonele periferice din Sud-Est. Orașul este încercuit parțial

🪖Orașul Severodonetk a fost bombardat în cursul acestei dimineți. Au fost lovite doua blocuri de apartamente, dar și o școală.

🪖Orașul Nikolaev a fost și el bombardat cu rachete de croazieră.

🪖Peste 20 de bombardamente individuale au fost înregistrate în ultimele 24 de ore in orașul Dnipopetrovsk. Practic, unul pe oră. Orașul este un important punct de afluire al refugiaților din estul Ucrainei

🪖Jake Sullivan, consilierul pe probleme de securitate al președintelui Biden a declarat că ”Statele Unite ÎNCĂ nu împărtășesc ideea de a trimite avioane de luptă de fabricație sovietică Ucrainei.” Până în acest moment asistența militară directă pe care Ucraina a primit-o de la Statele Unite a depășit 1.7 miliarde de dolari.

🪖Ministrul de externe al Ucrainei a declarat că Germania și Franța au făcut o greșeală strategică când nu au permis aderarea Ucrainei la NATO în 2008. Se pare că dl. Kuleba a uitat repede in ce hal de dezagregare și corupție era în Ucraina. Well, cred că e bine sa nu mai bage bățul prin gard daca mai vrea arme în continuare. Nu e prima data când Kuleba după ce cere arme occidentului, in secunda următoare il arată cu degetul că fiind vinovați de tragedia ucraineană.

🪖Până acum ucrainenii au capturat de la ruși peste 1000 de vehicule militare (tancuri, blindate, echipamente militare grele, autocamioane). Acestea sunt cele care au confirmare vizuală. Cifra estimată este aproape dublă.

🪖După ce ieri cancelarul austriac a trecut pe la o cafea la Kiev, mâine are vizită și ceiuc la Kremlin. În tot acest timp, de când a început conflictul, Austria a avut una dintre cele mai dubioase poziții. Nu prea s-a omorât nici cu condamnările, nici cu ajutoarele, dar nici cu o poziție similară cu cea a Ungari. Altfel, trebuie să reținem și faptul că Putin a băgat niște geamparale ca la Babadag , în 2018, la nunta doamnei fost ministru de externe al Austriei.

Din România, în vreme de război:

  • Numărul refugiaților ucraineni a început să crească din nou. Ieri s-au înregistrat cu 13% mai mulți refugiați sosiți în România decât acum doua zile. Până acum au intrat în România 670.000 de cetățeni ucraineni.
  • După o lupta acerbă de idei și emoții până în ultimul moment, Nicolae Ciucă a devenit președinte la Penele din postura de unic candidat.

În lume, în vreme de război:

  • Deși pierde în Ucraina, Putin câștigă în Franța. Marie le Pen are șanse reale să înfunde nițel Franța în putinism. Doamna a pus la îndoiala masacrul de la Bucha. Conform unui sondaj de la ora 18:00 Macron avea 24.7% și Le Pen 23.5%

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -

Latest Articles