Qatar construiește un stadion pentru Cupa Mondială 2022, care va fi demolat la finalul competiției!

0
660
stadionul-ras-abu-aboud-doha
FOTO: AFP Photo

În decursul anilor, țările gazdă a diferitelor competiții sportive, cum ar fi Campionatul Mondial de Fotbal, Campionatul European de Fotbal, Jocurile Olimpice de Iarnă / Vară etc., construiau infrastructura pentru aceste evenimente. Scopul era ca apoi totul să fie folosit la dezvoltarea sportului local.

În ultimii ani situația s-a mai schimbat pentru că s-a dovedit a fi o investiție foarte mare pentru un venit mult prea mic. Se fac eforturi uriașe pentru a organiza o astfel de competiție sportiva. Apoi totul este lăsat în paragină. Avem exemplul Greciei care a abandonat mai multe stadioane după Jocurile Olimpice din 2004.

Pentru Campionatul Mondial de fotbal 2022, Qatar a anunțat construirea unor stadioane modulare, care ar putea fi demolate după finalul competiției.

Astfel, primul stadion de acest fel a început să fie construit în Qatar. Se folosesc 974 de containere. Acestea vor îmbina sub forma unui stadion de 40 000 de locuri. Conform planului competițional, acesta va găzdui 7 meciuri, inclusiv o partidă din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022. Mai multe informații pe digi24.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.