RAR auto-pass, documentul fără de care nu se vor mai putea vinde mașini SH!

0
182
rar-auto-pass-obligatoriu-2024

Dacă aveți de vândut o mașină second hand, trebuie să știți că procedura se mai complică puțin, însă autoritățile spun că este în interesul cumpărătorilor. Vânzătorii de mașini vor fi obligați să obțină de la Registrul Auto Român documentul RAR auto-pass care să ateste istoricul mașinii și numărul de kilometri parcurși.

RAR Auto-Pass, noul program implementat de Registrul Auto Român, va oferi o garanție cu privire la kilometrajul, stare tehnică, precum și alte deficiențe ce pot fi depistate la cumpărarea unui autovehicul înmatriculat în România. Documentul va fi disponibil din 2024, a anunţat, marţi, directorul general al Registrului Auto Român, Mihai Alecu, informează opelmarket.ro.

RAR Auto-Pass va fi eliberat la vânzarea maşinii pentru a fi prezentat cumpărătorului. Documentul va fi necesar începând din 2024 şi va conţine informaţii despre indicaţia odometrului, dar şi despre istoricul de accidente care au afectat sistemele de siguranţă ale autovehiculului.

Totodată, Registrul Auto Român derulează RAR eXpert, un proiect disponibil la Bucureşti şi la Cluj. Astfel, în reprezentanţele RAR poate fi verificată starea unui autoturism, înainte de a fi cumpărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.