Când prețurile nu se fac la raft, ci în culise! Amendă uriașă pentru Altex, Flanco, Emag și Samsung România!

0
48
amenda-altex-flanc-emag-samsung
Foto: Playtech.ro

Consiliul Concurenței a amendat cu 123 de milioane de lei Altex, Flanco, Emag și Samsung România, pentru o înțelegere anticoncurențială pe piața televizoarelor și a telefoanelor mobile, din care au rezultat prețuri mai mari pentru clienți, anunță biziday.ro.

Conform Consiliului Concurenței: “înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM (n.r. Samsung Electronics România) și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce a condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare”. În acest fel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare, mai transmite Consiliul.

Acum fie vorba între noi, ar trebui să ne mire faptul că multe prețuri se fac în culise, nu la raft după cerere și ofertă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.