HiSky naște în noi speranța unui zbor transatlantic între România și Statele Unite!

0
261
Airbus-A330-200-HiSky
FOTO: Malcolm Nason

HiSky, o companie aeriană fondată în Republica Moldova și cu subsidiară în România, a crescut frumos în ultimii ani. Operează zboruri charter și frecvente din București, Cluj Napoca, Iași, Baia Mare și Chișinău către 26 de destinații domestice și internaționale.

De câteva zile, Departamentul Transporturilor din SUA a acordat companiei HiSky Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, după parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de verificare și autorizare.

Astfel, HiSky devine singura companie aeriană din România care deține dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinație din Statele Unite ale Americii. După obținerea autorizării, HiSky se pregătește să lanseze primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, după mai mult de 20 de ani.

În acest scop, HiSky va recepționa aeronava care îi va permite operarea curse pe această distanță, fără escală. Avionul model Airbus A330-200 a fost vopsit în culorile companiei, la o bază de întreținere din Irlanda, și poartă înmatricularea YR-KID. Aceasta este prima aeronavă wide-body care intră în flota HiSky și singura de acest tip care va fi operată de o companie românească. Cu o configurație în două clase de servicii, business class și economic, dispune de o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, adică poate acoperi, fără escală, distanțe de peste 13.400 km. 

Intrarea în serviciu a noii aeronave este planificată imediat după sosirea la București, primele zboruri urmând a fi operate în regim charter, către destinații îndepărtate din Asia. Astfel, românii care aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă pe plajele însorite ale continentului asiatic vor avea posibilitatea de a călători cu un zbor direct, cu o durată de aproximativ 12 ore, evitând escalele obișnuite pe aeroporturile din Orientul Mijlociu. Cel mai probabil aici vorbim de zborurile București – Krabi, anunțate de Karpaten.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.