Huawei va construi o fabrică de echipamente de rețea, în Europa!

0
166
huawei-fabrica-europa

Huawei va începe să-și construiască fabrica de echipamente de rețea de telefonie mobilă în Franța, în 2024, a declarat o sursă familiarizată cu acest subiect, informează profit.ro. Astfel, Huawei contină planurile pentru prima sa unitate de producție din Europa, chiar dacă unele guverne europene limitează utilizarea echipamentelor 5G al companiei, transmite Reuters.

Compania a schițat planuri pentru fabrica cu o investiție inițială de 200 de milioane de euro (215,28 milioane de dolari) în 2020, dar lansarea a fost amânată de pandemia de COVID-19, a declarat sursa.

O sursă guvernamentală franceză a declarat că fabrica ar trebui să fie deschisă în 2025. Huawei face această miscare chiar dacă unele guverne europene restricționează sau interzic utilizarea echipamentelor fabricate de Huawei și ZTE, ambele din China, invocând preocupări de securitate.

China este al treilea mare partener comercial al Franței, după Uniunea Europeană și Statele Unite. În 2020, guvernul francez le-a spus operatorilor de telecomunicații care intenționează să cumpere echipamente Huawei 5G că nu vor putea reînnoi licențele pentru echipamente odată ce expiră, renunțând efectiv la Huawei din rețelele mobile.

Dar, în urma unei întâlniri cu ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, la Beijing în iulie, vicepremierul Chinei, He Lifeng, a declarat că Franța a decis să extindă licențele Huawei 5G în unele orașe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.