Apple și Samsung au dominat piața de telefoane mobile, la nivel global!

0
91
cele-mai-populare-branduri-telefoane-romania

Când vine vorba de telefoane mobile, începem cu Apple și Samsung și apoi restul. Un studiu realizat de johnsphones.com pe baza datelor furnizate de Omdia și Startcounter Global Stats, citat de techzoom.ro, ne arată că Apple și Samsung sunt cele mai populare branduri la nivel global, dar și în România.

Studiul a fost realizat pe 65 de țări, printre care și România. Pe piața locală, Apple are 25.2% market share, iar Samsung are 44% market share. Poziția a treia e ocupată de Xiaomi cu puțin peste 8%. Restul brandurilor se bat pe o ”felie de tort” de 22.8%.

În acest context, nu trebuie să ne mire faptul că top 10 cele mai vândute telefoane din lume sunt fabricate de Apple și Samsung. Potrivit cifrelor publicate de firma de cercetare tehnologică Omdia, iPhone 14 Pro Max de la Apple a fost cel mai popular smartphone din lume, cu 26,5 milioane de unități livrate în primele șase luni ale anului 2023.

Compania din Cupertino mai are trei telefoane în top, acestea ocupând pozițiile a doua, a treia și a patra. Este vorba despre iPhone 14 Pro (locul 2) și iPhone 14 (locul 3), cu 21 de milioane și, respectiv, 16,5 milioane de unități livrate în prima jumătate a anului. Al patrulea model cel mai vândut a fost iPhone 13, cu 15,5 milioane de unități livrate în acea perioadă.

Samsung începe de la poziția a cincea, cu modelele Galaxy A14Galaxy S23 UltraGalaxy A14 5GGalaxy A54 5G și Galaxy A34 5G. Topul e închis de iPhone 11, care a fost lansat în septembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.