Asociația Dăruiește Viață a inaugurat spitalul construit din donații!

0
138
spitalul-daruieste-viata

Asociația Dăruiește Viață, fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, a inaugurat vineri în București spitalul construit din donații private. În spital vor fi tratați copii bolnavi de cancer. Unitatea va fi gestionată de Spitalul Marie Curie din București.

Oana Gheorghiu, de la Asociația Dăruiește viața, a declarat pentru Europa FM că “peste 350.000 de oameni și peste 8.000 de companii au pus banii și încrederea lor pentru a construi acest spital. E o dovadă că noi, românii, putem. Că merge și așa nu e povestea noastră. E povestea altora, dar ne-au spus-o ani la rând. De astăzi nu ar trebui să le mai dăm voie să ne mai spună această poveste, pentru că noi, de astăzi, putem spune: noi am făcut!”. Valorea investiției a fost de peste 50 milioane de EURO.

Spitalul Daruieste Viata

Foto: Hotnews.ro

Peste 350.000 de români au donat pentru construirea spitalului. Suma totală strânsă din donațiile românilor a fost de 20 de milioane de euro. 8.000 de companii au sponsorizat proiectul. Cea mai mare sponsorizare a venit din partea companiei Petrom – 10 milioane de euro oferiți pentru dotarea spitalului.

Spitalul are 9 niveluri și va avea secții de oncologie, radioterapie, chirurgie și neurochirurgie. Spitalul are inclusiv cinematograf și loc de joacă pentru copii.

Au fost aprinse luminile spitalului, un gest simbolic pentru a marca faptul că spitalul este gata. Luminile au fost aprinse de Vlăduț, un tânăr de 19 ani care a supraviețuit cancerului, informează hotnews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.