Elevii din mai multe județe nu vor merge la școală, luni, pe 27 noiembrie!

0
136
tulcea-isu
FOTO: ISU Tulcea

Școlile și grădinițele din 5 județe – Brăila, Constanța, Călărași, Galați și Tulcea – vor fi închise luni, anunță Ministerul Educației. Vremea este motivul pentru care școlile vor fi închise. Elevii vor recupera cursurile pierdute în această zi, iar inspectoratele școlare vor anunța cum vor fi organizate aceste recuperări.

Județul Galați

Județele care au recurs la această măsură sunt din zona de sud și sud-est țării, afectate serios de condițiile meteo severe. Astfel, județul Galați este primul care a anunțat suspendarea cursurilor în ziunea de luni, în condițiile în care județul este sub cod roșu până duminică, la ora 16.00.

Având în vedere faptul că judeţul Galaţi se află sub avertizare de Cod Roşu până la ora 16,00, prefectul judeţului Galaţi, domnul Claudiu – Sorin Gavril, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În cadrul şedinţei CJSU s-a stabilit ca în data de 27 noiembrie 2023 să fie suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi. Orele vor fi recuperate în funcţie de cum va stabili Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi”, a transmis Prefectura Galaţi, citată de Agerpres.

Județul Brăila

O decizie similară a fost adoptată și de CJSU Brăila, întrucât și acest județ este sub cod roșu. Pe durata avertizării toate drumurile naționale din acest județ sunt închise circulației și este incert câte dintre ele vor putea fi utilizate în cursul zilei de luni.

Prin hotărâre de CJSU, luni, 27 noiembrie 2023, sunt suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţul Brăila. Acolo unde va fi posibil, cursurile se vor ţine online”, informează ISU Brăila.

Județul Călăraș

Aceeași soluție radicală a fost adoptată și în județul Călărași, deși acesta nu se află în zona pentru care s-a emis cod roșu de vreme severă. Jumătatea de est a județului este sub cod portocaliu, iar cea de vest sub cod galben.

Având în vedere avertizările meteorologice, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a hotărât suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ din judeţul Călăraşi”, a anunțat prefectura Călărași.

Județul Tulcea

Județul Tulcea este în zona de cod roșu, însă deocamdată s-a decis ca doar în municipiul reședință de județ să fie întrerupte cursurile, deși CJSU a hotărât să închidă toate drumurile din județ încă din cursul acestei zile.

Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență urmare a avertizării de COD ROȘU de vânt puternic care, la rafale va depăși 100 de km/h. Rugăm populația să ia măsuri de adăpostire și protecție, să nu părăsească autovehiculele dacă rămân blocați în zone izolate și să ceară ajutorul la numărul de urgență 112!”, a anunța prefectura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.