AUDI cumpără Sauber și intră în Formula 1!

0
94
audi cumpara sauber

Consiliile de Supraveghere ale companiilor Volkswagen AG și AUDI AG au votat preluarea completă a Grupului Sauber, un pas necesar pentru intrarea completă în Formula 1, din 2026, a mărcii Audi. Ca urmare a acestei decizii, a fost aprobată și noua conducere a echipei.

Voturile date de Consiliile de Supraveghere ale companiilor VW AG și Audi AG, care reprezintă, practic, acționarii celor două companii, au stabilit definitiv faptul că Audi va cumpăra integral echipa Sauber, iar noul șef al Sauber va fi Oliver Hoffmann, numit în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Grupului Sauber. În același timp, Andreas Seidl, care anterior a fost director executiv, va deveni CEO al echipei Audi F1. Cariera lui cuprinde echipa McLaren F1 și Porsche LMP1.

AUDI cumpără pachetul majoritar de acțiuni Sauber

Odată cu numirea lui Oliver Hoffmann, care anterior a fost membru al Consiliului de Adminsitrație al Audi AG, Gernot Dollner, CEO Audi, preia și atribuțiile acestuia și devine și director de dezvoltare tehnică al mărcii.

Noua decizie a grupului VW extinde și mai mult termenii înțelegerii cu Sauber și accelerează pregătirile Audi pentru primul sezon în care va participa în F1, cel din 2026. Miza acestei investiții în Formula 1 este consolidarea mărcii Audi pe scena globală și crearea unei colaborari între sporturile cu motor și producția de serie.

Conform înțelegerii votate de Consiliul de Supraveghere, Audi AG va prelua 100% din Sauber Holding AG, în urma acordului cu actualul acționar majoritar Islero Investments AG, scrie profit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.