Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024

1
124
BSDA-2024

Black Sea Defense and Aerospace – BSDA 2024, cel mai important eveniment regional dedicat apărării și securității are loc, între 22 și 24 mai, la București, pe platforma Romaero Băneasa. Ajunsă la cea de-a IX-a ediție, expoziția, desfășurată pe o suprafață de 50.000mp  reunește, în acest an, peste 400 dintre cei mai mari producători globali de tehnică militară, din mai mult de 30 de state membre sau partenere NATO, care își vor prezenta cele mai noi produse și servicii din portofoliu. Alături de companiile expozante, vor ajunge la București și mai mult de 300 de delegați străini de nivel înalt, reprezentanți ai 55 de state, de pe toate continentele.

Toate cele cinci domenii operaționale militare, terestru, aerian, naval, cyber și space, vor fi avea o reprezentare semnificativă în cadrul expoziției din acest an. Principalul element de noutate al ediției este reprezentat de prezența avionului multirol de generație a V-a, F35, pe care Forțele Aeriene ale Statelor Unite îl vor aduce, pentru prima dată la o expoziție din Europa.

Avionuli multirol de generație a V-a, F35

Mai mult, producătorul, compania americană Lockheed Martin va prezenta o machetă, la dimensiuni reale, ale aceleiași aeronave. Ca propuneri de viitoare dotări pentru Forțelor Terestre, mai multe companii din Europa și Republica Coreea vor expune obuziere autopropulsate și vehicule de luptă pe șenile pentru infanterie, iar tancul american M1A2 Abrams va fi, de asemenea prezent, pentru a doua oară.

Industria de apărare a Statelor Unite ale Americii va avea, din nou, cea mai semnificativă reprezentare, cu 47 de companii expozante, urmată de Germania, cu 17 companii, Franța cu 15, Marea Britanie și Cehia cu câte 12 companii și Coreea de Sud cu 11 companii participante.

Rafael Advanced Defense Systems

Rafael Advanced Defense Systems, compania israeliană producătoare a performantului sistem de apărare aeriană Iron Dome, compania Raytheon, producătorul sistemului Patriot, General Dynamics, BAE Systems, L3Harris, Elbit Systems, Leonardo, MBDA, Airbus, DAMEN, IVECO Defense Vehicles, Beretta, sunt doar câteva dintre cele mai puternice corporații internaționale prezente, alături de mai mulți exponenți ai industriei naționale, precum Romarm, Aerostar, Pro Optica, BlueSpace Technology și alții. 

Alături de echipamentele și tehnologiile propuse de companiile comerciale, evenimentul va găzdui și o expoziție de tehnică din dotarea Armatei României, Armatei Statelor Unite ale Americii și Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv elicopterele Black Hawk, operate de IGSU.

Primele două zile ale evenimentului sunt dedicate, exclusiv, vizitatorilor oficiali, militari și de afaceri, urmând ca, în cea de-a treia zi, accesul în expoziția exterioară să fie permis și publicului larg.

Ceremonia de deschidere va avea loc miercuri, 22 mai, începând cu ora 10:00

Ceremonia de deschidere va avea loc miercuri, 22 mai, începând cu ora 10:00, la eveniment fiind așteptat Prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de mai mulți membri ai Cabinetului, ministrul Justiției, ministrul Apărării Naționale, ministrul Economiei, ministrul Energiei, și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Excelența Sa, doamna Kathleen Kavalec, Ambasadorul SUA în România, președinții Comisiilor de Apărare din Senat și Camera Deputaților, Șeful Statului Major al Apărării, șefii categoriilor de forțe, membri ai Parlamentului și secretari de stat au fost, de asemenea, invitați să participe.

Black Sea Defense and Aerospace – BSDA, cel mai mare eveniment expozițional din regiunea Mării Negre, dedicat industriei de apărare și principala platformă care oferă producătorilor oportunitatea de a intra în contact direct cu reprezentanții instituțiilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, este organizat de TNT Productions Romania, cu sprijinul Guvernului României şi al Ambasadei SUA la București

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.