Cel mai mare parc fotovoltaic din lume a fost inaugurat în Emiratele Arabe Unite!

0
155
cel-mai-mare-parc-fotovoltaic-din-lume

Abu Dhabi a inaugurat cel mai mare parc de panouri fotovoltaice din lume. Are o suprafață de 20 de kilometri pătrați, o putere de 2 GW și asigură energie electrică pentru 200.000 de locuințe.

Potrivit raportului Global Market Outlook For Solar Power 2023 – 2027, la sfârșitul anului 2022 capacitatea totală instalată a parcurilor fotovoltaice din întreaga lume a ajuns la 1,2 TW, în creștere cu 25% comparativ cu finalul anului 2021, ca urmare a unor proiecte de 239 GW realizate în domeniu pe parcursul anului trecut pe fondul creșterii puternice a prețurilor la energie electrică, informează autocritica.ro.

Acesta se află la aproximativ 35 de kilometri de Abu Dhabi, capitala Emiratele Arabe Unite, și este fomat din peste 4 milioane de panouri fotovoltaice

Emiratele Arabe Unite reprezintă unele dintre cele mai bune locuri din lume în care să instalezi un parc fotovoltaic. Astfel, în această regiune, cu un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 1 kW poți obține peste 1.800 kWh de energie electrică pe an, comparativ cu circa 1.500 kWh în Spania și unele zone din Italia și Grecia și comparativ cu numai 1.300 kWh în regiunile sudice ale României. De altfel, la nivel global, Europa este continentul cu cel mai scăzut potențial pentru energia solară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.