DACIA va participa la Raliul Dakar, în 2025!

0
276
dacia-ralul-dakar-2025

Dacia se va înscrie în Raliul Dakar din 2025. Echipajul va fi format din piloții de uzină legendari Sebastien Loeb și Cristina Gutierrez, informează motorsport.com.

Constructorul român a anunțat luni intenția de a participa la Campionatul Mondial FIA de Rally-Raid, inclusiv Raliul Dakar. Renault a obținut singura victorie la Dakar în cea de-a treia ediție a evenimentului, încă din 1982, când evenimentul a avut loc în Europa și Africa.

Dacia a mai menționat că intenționează să folosească Raliul Dakar ca banc de testare și va concura folosind combustibil durabil furnizat de gigantul petrolier saudit Aramco.

Loeb și Gutierrez, care concurează împreună pentru echipa lui Lewis Hamilton X44 în Extreme E, au fost anunțați ca fiind cei doi piloți ce vor pilota mașina DACIA.

Campionul de nouă ori WRC, Loeb va părăsi actuala operațiune Bahrain Raid Xtreme, condusă de Prodrive, pentru a se alătura Daciei, în timp ce își continuă căutarea pentru o primă victorie la Dakar.

Coechipierul lui Loeb, Gutierrez, a adăugat: „Sunt în motorsport de 14 ani, dar următorii câțiva ani sunt foarte speciali pentru mine, pentru că mă voi alătura Daciei, iar visele mele se împlinesc. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături. Voi munci pentru a obține cele mai bune rezultate și amintiri pentru Dacia. Sper să vă bucurați alături de mine”.

Categoria de mașini de top din Dakar include în prezent intrări de la Toyota, Audi, Prodrive (Bahrain Raid Xtreme) și X-Raid Mini, printre altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.