O femeie a bifat a 20-a eclipsă de soare!

0
99
eclipsa-de-soare-vanatorii-de-eclipsa
FOTO: www.npr.org

Nu este un secret faptul că eclipsele de soare atrag milioane de curioși și vânători de astfel de fenomene celeste. În acest an, pe 8 aprilie, a avut loc o nouă eclipsă totală de soare. Spectacolul mult așteptat a făcut senzație în America de Nord. Din Mexic și până în Canada, locuitorii, dar și milioane de turiști au fost martorii unui fenomen cu care nu se vor mai întâlni în următoarele decenii.

Cu o afirmație de mai sus sigur nu va fi de acord Leticia Ferrer, care a reușit să vadă până acum 20 de eclipse de soare. Dacă pentru unii, un astfel de fenomen este unic în viața lor, pentru Leticia este deja o rutină. Leticia a călătorit în lume pentru a vâna eclipsele de soare.

Prima mea eclipsă din America de Nord a fost 1991. Dar am fost și în Europa pentru una dintre ele. Am fost de două ori în Africa. Am fost de trei ori și în Australia. Vreau să văd fiecare eclipsă totală de soare de pe fața planetei până în ziua când voi muri.”

Evenimentul a declanșat o adevărată frenezie. Doar turismul de eclipsă a adus încasări de un miliard și jumătate de dolari. Eclipsa a fost vizibilă pentru prima dată pe coasta de Vest a Mexicului, a trecut prin 13 state americane și s-a încheiat în estul Canadei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.