Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani!

0
158
rona-hartner-a-murit

Actrița Rona Hartner a murit la vârsta de 50 de ani, a anunțat joi sora ei, Rinda, pe rețelele de socializare, printr-o imagine cu o lumânare aprinsă. Anunțul vine după ce, miercuri, Rinda scrisese pe Facebook că sora ei „își trăiește ultimele clipe”.

Cunoscuta actriță s-a luptat de mai multe ori cu cancerul, boală care a tot recidivat. După ce a reușit să depășească problemele de la colon, actrița a suferit de cancer la plămâni și creier. „Am o tumoare de 5 centimetri la plămâni și 7 tumori pe creier”, spunea actrița în vară.

Cine a fost actrița Rona Hartner

Rona Hartner, născută la 9 martie 1973 în București, a fost o talentată artistă română cu origini germane, activând ca actriță de film, cântăreață, compozitoare și textieră. În ultimul timp își desfășura activitatea în Franța, notează Radio România Cultural.

Fiica unui inginer proiectant și a unei economiste, Rona Hartner a urmat școala germană din București între anii 1979 și 1991. În 1991, a început studiile la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar din 1992 a continuat să se specializeze la Academia de Teatru și Film din București.

Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif i-a oferit rolul principal în filmul „Gadjo dilo – Străinul nebun”, realizat în România. Pentru interpretarea sa remarcabilă, Rona a fost distinsă cu Leopardul de Aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

În 1996, a avut o evoluție de succes în co-producția franco-română „Asfalt-Tango”, regizată de Nae Caranfil.

În 1997, s-a stabilit în Franța, unde a jucat în thrillerul „Nekro”, regizat de Nicolas Masson. În 1998, s-a întors în țară pentru a interpreta un rol în filmul „Dublu extaz” al lui Iulian Mihu.

În Franța, Rona Hartner a avut și o prezență activă în spectacolele de teatru. Împreună cu David Lynch, în 2003, a lansat la Paris maxi-single-ul „You’re more than that” („Ești mai mult decât atât”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.