S-a lansat Tribunalul de Arbitraj Sportiv din România!

0
106
tribunalul-de-arbitraj-sportiv-romania
Sursa Foto: Colaj FANATIK

A fost lansat Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv, ca alternativă pentru soluționarea litigiilor financiare sau disciplinare în care sunt implicați sportivii. Disputele judecate până acum de instanțele de drept comun vor putea fi soluționate mult mai rapid de acest for, care are în componență șase arbitri. Președintele Tribunalului este Cristian Jura, unul dintre cei doi arbitri români membri ai Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-a lansat Tribunalul de Arbitraj Sportiv din România

Constituit în urmă cu un an, Tribunalul Român de Arbitraj Sportiv a judecat deja un prim caz și își propune să soluționeze litigiile cu celeritate, adică mult mai rapid decât o fac instanțele de drept comun, acolo unde nivelul de încărcare este foarte mare.

Sabin Gherdan, președintele Asociației Române de Arbitraj Sportiv: „Tribunalul își propune să soluționeze o speță ordinară, de exemplu neplata unor drepturi salariale, în 4-6 luni, iar cazurile urgente, în câteva zile. Primul dosar a fost soluționat în 40 de zile.„, scrie euronews.ro.

Deciziile pronunțate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv sunt definitive și se aplică asemenea unor hotărâri judecătorești. Pot fi contestate doar pentru aspecte ce țin de procedură, la Curtea de Apel București.

Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv: „Este un trend european, astfel de tribunale există deja în Olanda sau Germania, ne aliniem acestor nevoi europeane de a soluționa la nivel național anumite litigii.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.