Stația de metrou ”Tudor Arghezi” va fi dată în folosință în noiembrie!

0
268
statia-metrou-tudor-arghezi-se-deschide
Foto: Hotnews.ro

Stația de metrou ”Tudor Arghezi” va fi dată în folosință pe data de 15 noiembrie., ca urmare a graficului de activități agreat de către Primăria Sectorului 4 și S.C. Metrorex S.A. Anunțul a fost făcut marți de către Daniel Băluță, edilul Sectorului 4, în timpul unei vizite tehnice în clădirea noii

Primarul Sectorului 4 a dat asigurări că, de la jumătatea lunii noiembrie, călătorii vor putea folosi atât stația de metrou, cât și parcarea aferentă acesteia.

Invit oamenii ca, începând cu 15 noiembrie, să utilizeze stația și parcarea, pentru că doar așa, putem reduce indicii de trafic din București. Evident că nu ne oprim aici și ne ocupăm, împreună cu Consiliul Județean Ilfov, de studiul de fezabilitate pentru extinderea rețelei de metrou către Comuna Berceni.

Totodată, continuăm să lucrăm la documentația necesară ridicării în SEAP a magistralei M4, proiect în care suntem asociați cu Ministerul Transporturilor, cu Metrorex, cu Primăria Sectorului 5 și cu Consiliul Județean Ilfov. Toate acestea, precum și toate proiectele pe care le-am finalizat, au un element comun esențial: comunicarea și conlucrarea între autorități. Spre exemplu, avem proiecte comune cu Sectorul 3, cu Sectorul 5, pentru că doar împreună putem reuși!”, a declarat Daniel Băluță, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, a dat detalii despre cum se va desfășura circulația la noua stație de metrou ”Tudor Arghezi”.

Circulația se va face într-un sistem de tip pendulă, de la stația Tudor Arghezi la stația Berceni, urmând ca apoi, preluarea fluxului de călători să se facă în lung, de la stația Berceni până la stația Pipera. Până la sfârșitul anului, ne-am propus ca sistemul de semnalizare și automatizare să poată fi realizat, astfel încât, circulația să se desfășoare în lung, de la stația Pipera până la stația Tudor Arghezi. Intervalul de circulație a trenurilor va fi, într-o primă fază de 8 minute, urmând ca apoi, să reducem acest interval la 4 minute”, a explicat Mariana Miclăuș, potrivit sursei citate de euronews.ro.LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.