Vremea se răcește în România: ploi, vânt puternic, precipitații mixte la munte!

0
221
vremea-se-raceste-romania

Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă duminică, în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în rest, anunţă meteorologii, care precizează că aria ploilor va fi în extindere. Mai multe regiuni se vor afla sub avertizare cod galben de vânt începând de duminică, de la ora 18.00 şi până luni, la prânz.

Vremea în Capitală

În București, temperatura maximă de duminică va ajunge la 27 – 29 de grade, iar după-amiaza se va înnora treptat. În a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi luni dimineaţa temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 11 – 13 grade. Luni, vremea se va răci semnificativ faţă de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Vremea în România

La nivel național, pentru intervalul 15 octombrie, ora 12 – 16 octombrie, ora 16, ANM anunţă ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă şi precipitaţii mixte în zona montană înaltă.

Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10…15 l/mp şi izolat 20…25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m şi în restul masivelor montane”, prognozează meteorologii.

Pentru perioada 15 octombrie, ora 18 – 16 octombrie, ora 12, a fost emisă o avertizare cod galben, vizând intensificări ale vântului.

„În intervalul menţionat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei şi al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul şi estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h”, conform ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.