Măsuri pentru combaterea speculei și fraudelor cu bilete Coldplay! Adio bișniță!

0
232
masuri-combaterea-fraudei-bilete-coldplay
Foto: gigxels.com

În ultimii ani, revânzarea ilegală a biletelor la suprapreț, cunoscută și sub denumirea de “scalping”/ “bișniță”, precum și cazurile de înșelăciune prin vânzarea de mai multe ori a aceluiași bilet, au devenit probleme tot mai mari în industria evenimentelor.

Aceste practici nu numai că afectează fanii pasionați, care se confruntă astfel cu prețuri exorbitante sau cu imposibilitatea de a li se permite accesul la eveniment, dar și subminează integritatea evenimentelor și încrederea publicului.

Măsuri împotriva bișniței cu bilete la concerte și evenimente

Emagic, unul dintre promotorii de top ai industriei de muzică live locale și internaționale, ce a organizat unele dintre cele mai mari și complexe evenimente din România, precum concertele Metallica, Lady Gaga, Madonna, Roger Waters «The Wall» sau Depeche Mode, a comunicat că va acționa împotriva speculei și fraudelor cu bilete de spectacol. Va lua măsuri ferme pentru a combate practicile neloiale, contrare activităților cinstite și principiilor bunei-credințe, care sunt de natură să cauzeze prejudicii fanilor, informează trăieștemuzica.ro.

Unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din 2024 este concertul Coldplay de la București. Pentru cele 2 evenimente organizat la București, organizatorul a declarat că a solicitat sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și structurilor Poliției Române și, cu ajutorul partenerilor de ticketing oficiali, a luat măsuri pentru combaterea achizițiilor prin intermediul botilor, practicilor de revânzare la suprapreț sau vânzarii multiple a unui singur bilet, astfel încât să protejeze adevărații fani și să le asigure acces la prețuri corecte.

Ce poți să faci ca să te asiguri că biletul tău este valid și că vei putea face accesul la evenimentul mult așteptat:

  • – asigura-te întotdeauna că achiziționezi bilete doar de pe platformele de ticketing comunicate oficial de organizator (acestea pot fi identificate ușor pe afișul oficial al unui eveniment, pe websiteul organizatorului sau în evenimentul oficial creat pe rețelele de socializare de către organizator) 
  • – cumpără bilete de spectacol doar de pe platforme de ticketing cunoscute și verificate, care au contracte cu organizatorii
  • – nu cumpăra niciodată bilete de la persoane fizice, întrucât există posibiltatea că același bilet să fi fost revândut mai multor persoane, ceea ce îți va invalida accesul la eveniment în momentul scanării biletului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.