AI poate sparge cele mai comune parole în mai puțin de un minut!

0
369
spargerea-parolei

Este posibil ca parola voastră să nu fie atât de sigură pe cât credeți. Un studiu făcut de o firmă de securitate – Home Security Heroes – arată că AI poate sparge 51% dintre cele mai comune parole în mai puțin de un minut.

Cercetătorii au folosit un generator de parole bazat pe Inteligența Artificială. Sistemul de decriptare învăța din scurgerile reale de parole și generează parole realiste pe care le-ați putea utiliza. Un passGAN este un model de învățare automată (ML) care pune două rețele neuronale (generator și discriminator) una împotriva celeilalte pentru a îmbunătăți acuratețea predicțiilor.

Pe scurt, generatorul produce date false pentru a păcăli discriminatorul. Între timp, sarcina discriminatorului este să identifice datele reale din datele false create de generator. Devine un joc ca pisica și șoarecele în care ambele rețele beneficiază de disputa constantă. Generatorul se îmbunătățește continuu pentru a construi date false mai bune, iar discriminatorul devine mai bun la diferențierea datelor reale de cele false.

Generatorul folosit avea peste 15 milioane de parole comune. Studiul a exclus din analiză parolele mai mici de patru caractere și mai mari de 18 caractere. În urma analizei a rezultat că sistemul bazat pe AI a reușit să spargă 51% dintre cele mai comune parole în mai puțin de un minut, 71% sub o zi și 81% în mai puțin de o lună.

Tot conform acestui studiu, a rezultat că cele mai sigure parole sunt cele formate din peste 10 caractere -litere mari, litere mici, numere și simboluri. O parolă de 10 caractere, formată din litere mari, litere mici, numere și simboluri, ar putea fi spartă în cinci ani. Cea mai puternică parolă ar fi cea din 18 caractere diverse :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.