Rețeta corectă de Aperol Spritz: vezi cum se prepară!

0
589
reteta-aperol-spritz

Cu toții am auzit de Aperol Spritz și, cel mai probabil, majoritatea dintre voi ați avut ocazia să degustați acest minunat cocktail. Însă câți dintre voi îi știți istoria și, în special, rețeta corectă?

Aperol Spritz își are originea în orașul Padova și a devenit unul dintre cele mai faimoase cocktailuri din Italia, dar și din întreaga lume. Lichiorul Aperol a devenit un aperitiv îndrăgit în Padova. Din popularitatea sa crescândă, Aperol Spritz s-a născut în anii 1950, în nordul Italiei.

Frații Luigi și Silvio Barbier sunt cei ce au creat lichiorul aperitiv Aperol, în 1919. Pe măsură ce acesta se bucura de faimă, în 1950, în Padova, a luat naștere cocktailul Aperol Spritz.

Spritz este o formă de cocktail, spre deosebire de Aperol ca o băutură singulară, termenul provenind din germanul Spritzen. Originea Spritz-ului datează din secolul al XIX-lea, când Imperiul Austro-Ungar deținea regiunea. Când soldații austro-ungari au gustat pentru prima dată vinurile italiene, aceștia le-au considerat prea tar pentru gustul lor și, ulterior, au turnat apă în paharele de vin pentru a dilua aroma. De fapt de aici a apărut și ideea șrițului, adică amestecul de apă cu vin.

Rețeta Aperol Spritz

Frumusețea Aperol Spritz constă în simplitatea ingredientelor sale, care extrag calitatea fiecărei componente native. Baza acestui cocktail este Aperol din Padova, cu Prosecco adorat de Veneto și sifon rece. Nuanța portocalie vibrantă a lui Aperol este ușor diluată cu vin spumant, pictând Spritz-ul cu o strălucire mai blândă a apusului, perfectă pentru serile de vară.

Rețeta recomandă adesea folosirea Cinzano Prosecco, un vin spumant obținut din struguri albi de moscatel originari din nordul Italiei. Strugurii Muscatel sunt renumiți pentru parfumul lor floral, ceea ce face adesea vinuri bune de desert, care ajută la îndulcirea Aperolului. Spritz-ul este ornat cu o felie de portocală pentru a accentua aroma caracteristică a Aperol Spritz, citricele amăruite. 

În esență, rețeta de Aperol Spritz este următoarea: 50 ml Aperol; 75 ml Prosecco; 25 ml apa minerală; felie de portocale; gheață. Se pune multă gheață, se pune felia de portocala; se toarnă Prosecco și apoi Aperol și ama minerală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.