Bill Gates a cumpărat Castelul Portofino

0
257
bill-gates-a-cumparat-castelul-portofino

Bill Gates, în vârstă de 67 de ani, al patrulea cel mai bogat om din lume, a cumpărat Castelul Portofino, al cărui nume iniţial a fost Vila San Giorgio. Achiziția a fost făcută prin intermediul rețelei de hoteluri și restaurante de lux – Four Seasons, pe care a achiziţionat-o în 2021 de la prinţul saudit Alwaleed bin Talal pentru suma de 2,2 miliarde de dolari.

Proprietatea de 1.200 de metri pătraţi, situată în apropiere de Genova, include în prezent 12 mini-apartamente dotate cu lift privat ce coboară la plaja aflată la baza castelului. Fondatorul Microsoft ar fi cumpărat castelul pentru a-l transforma într-un hotel de lux pentru lanţul său Four Seasons. Pentru Castelul Portofino, Gates ar fi plătit între 50 şi 60 de milioane de euro. El a cumpărat proprietatea de la o companie de asigurări genoveză.

Acordul a fost dezvăluit de ziarul La Stampa care scrie şi că Bill Gates trebuie să-i dea afară pe Armani şi Loro Piana, care vor trebui să se mute până la 31 octombrie.

Potrivit Il Mattino, Bill Gates se va confruna cu două probleme semnificative: prima este „evacuarea” VIP-urilor și a doua, una şi mai grea, e reprezentată de planul de transformare a castelului. Mai exact, ambițiile hoteliere vor trebui să țină cont de regulile locale.

Castelul Portofino este o vilă rezidențială iar pentru a fi schimbat în hotel miliardarul american are nevoie de o dublă autorizație din partea Municipalității și a Autorității Parcului Portofino. Primarul din Portofino Matteo Viacava a amintit recent că regulile sunt foarte clare și că „acolo poate exista doar o vilă rezidențială”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.