Război în Israel: mii de rachete trase de Hamas spre orașele din Israel!

2
232
razboi-israel

Palestinieni înarmați s-au infiltrat în zonele din sudul Israelului și au lansat rachete din Fâșia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mișcarea islamică Hamas, scrie Reuters.  

Sirenele răsună în Israel de la începutul zilei de sâmbătă, în vreme ce vuietul lansărilor de rachete din Fâșia Gaza a putut fi auzit de martori citați de Reuters. Premierul Benjamin Netanyahu a spus că Israel „e în război”, iar ministrul Apărării a precizat că-l vor câștiga.

Cel puțin 2.500 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre diferite obiective strategice din Israel. Drept răspuns, armata israeliană a lansat bombardamente aviatice masive.

În urma atacului cu rachete, cel puţin 40 de persoane au fost ucise, iar alte 779 au fost rănite, transmite ministerul Sănătății din Israel. Celulele teroriste ale grupării din Gaza s-au infiltrat în mai multe comunităţi din sudul ţării. Militanții Hamas s-au infiltrat pe teritoriul țării de pe mare, din aer și pe sol.

Benjamin Netanyahu: „Cetățeni ai Israelului. Suntem în război, nu o operațiune, nu o escaladare, ci un război. În această dimineață, Hamas a lansat un atac criminal surpriză împotriva statului Israel și a cetățenilor săi. Suntem în luptă încă de dimineață devreme. I-am convocat pe șefii sistemului de securitate, în primul rând am dat instrucțiuni să curățăm așezările de teroriștii care s-au infiltrat – această operațiune se desfășoară în aceste ore.

În același timp, am ordonat o amplă mobilizare a rezervelor și un război de ripostă cu o forță și o amploare pe care inamicul nu le-a cunoscut niciodată. Inamicul va plăti un preț pe care nu l-a cunoscut niciodată. Între timp, fac apel la toți cetățenii Israelului să se supună cu strictețe instrucțiunilor armatei și instrucțiunilor Comandamentului de acasă.

Suntem în război și îl vom câștiga”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.