Primele trenuri electrice Alstom vor ajunge în depoul CFR până la finalul anului!

0
241
CFR-Calatori-trenuri-Alstom-Coradia-Stream-RE-IR

Între 4 și 6 octombrie 2023, o delegație a Autorității pentru Reformă (ARF) a examinat în Polonia procesul de fabricație a ramelor electrice Alstom, care urmează să ajungă în depourile CFR Călători.

Un capitol important al vizitei tehnice l-a constituit stabilirea calendarului de livrare, autorizare și testare a vehiculelor. Primele garnituri ar fi trebuit să ajungă în România încă din vara acestui an. Însă, termenul nou stabilit este 25 noiembrie 2023, când firma Alstom va trebui să livreze către România primul tren din cele 37 rame electrice RE-IR1. Acesta va sosi la București în perioada 2-3 decembrie 2023.

Valoarea totală a contractului pentru achiziția celor 37 garnituri electrice multiple și serviciile de mentenanță aferente acestora pentru o perioadă de 15 ani se ridică la un cost total de 2.42 miliarde lei, fără TVA, iar finanțarea proiectului este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile și din Bugetul de stat.

Rutele deservite de ramele electrice Alstom vor fi:

București Nord – Constanța
București Nord – Brașov – Arad – Timișoara
București Nord – Brașov – Cluj
București Nord – Brașov – Deda – Cluj
București Nord – Brașov
București Nord – Iași
București Nord – Suceava
București Nord – Galați
București-Nord – Craiova – Târgu Jiu- Petroșani – Simeria
București-Nord – Craiova – Timișoara – Arad
Cluj – Timișoara
Cluj – Suceava-Iași.

Viteza maximă de rulare a ramelor electrice este 160 km/h, acestea fiind compuse din șase vagoane (două vagoane de capăt cu cabine de conducere și patru vagoane intermediare) și asigură 351 locuri pe scaune.

Modelul de tren modern care va ajunge în România este Alstom Coradia Stream RE-IR. Unitățile sunt prevăzute cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spații pentru bar/bistro și pentru călători cu dizabilități, precum și o zonă destinată distribuirii automate de bilete și aparate de compostat, informeaza ziaruldeiasi.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.