Campionatul Mondial de Fotbal 2030, organizat în șase țări pe trei continente!

0
229
campionatul-mondial-fotbal-2030

Maroc, Spania şi Portugalia au fost desemnate gazde ale Cupei Mondiale de fotbal din 2030, în timp ce Uruguay, Argentina şi Paraguay vor găzdui primele meciuri ale turneului pentru a marca centenarul competiţiei, a anunţat FIFA, scrie Reuters.

După primele trei meciuri, Uruguay, Argentina și Paraguay plus echipele adverse se vor deplasa în Maroc, Spania și Portugalia pentru restul meciurilor!

Candidatura comună Maroc – Portugalia – Spania a fost singura pentru a găzdui turneul final din 2030, în condiţiile în care prima ediţie a avut loc în 1930 Uruguay şi a fost câştigată de gazde.

Este pentru prima dată când Cupa Mondială va fi organizată în şase ţări de pe trei continente.

Consiliul FIFA a convenit în unanimitate că singura candidatură va fi oferta combinată a Marocului, Portugaliei şi Spaniei, care vor găzdui evenimentul în 2030 şi se vor califica automat”, a indicat FIFA. „În plus, ţinând cont de contextul istoric al primei Cupe Mondiale, Consiliul FIFA a convenit în unanimitate să găzduiască o ceremonie unică de celebrare a centenarului în capitala Uruguayului, Montevideo, precum şi alte trei meciuri de Cupă Mondială în Uruguay, Argentina, Paraguay„, se arată într-un comunicat al FIFA.

Cupa Mondială din 2022 a avut loc în Qatar, Argentina fiind campioană mondială, iar în 2026 CM va avea loc în SUA, Canada şi Mexic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.