Cătălin Cîrstoiu vrea să transforme Gara de Nord în parcare!

0
99
gara-de-nord-parcare
Foto: b365.ro

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a oferit declarații controversate legate de Gara de Nord. Astfel, managerul general al Spitalului Universitar a declarat că Bucureștiul are nevoie de o gară nouă, care să fie ridicată lângă oraș, și că actuala clădire ar trebui transformată în muzeu, iar sub piața gării să fie construită o parcare subterană.

Candidatul coaliției PSD-PNL pentru fotoliul de primar general al Bucureștiului, Cătălin Cîrstoiu, susține că Bucureștiul are nevoie de o nouă gară pentru trenuri, și că actuala Gară de Nord nu este compatibilă cu dezvoltarea actuală a Capitalei, explicând că sistemul de transport din oraș ar fi dezvoltat în jurul gării, fapt care nu mai este atât de potrivit în prezent. Astfel, actuala gară ar trebui transformată în muzeu, în viziunea managerului general al Spitalului Universitar București, scrie b365.ro.

„Sistemul de transport din București a fost gândit ca și cum Gara de Nord ar fi fost punctul central al acestui sistem de transport. (…) Da, e necesară construcția unei noi gări, asta cu siguranță. Există terenuri care pot fi utilizate în sensul acesta. Gara poate rămâne pe loc, dar restrânsă ca activitate, transformată într-un muzeu, iar piața aia de acolo poate fi o veritabilă parcare subterană”, a declarat Cîrstoiu, invitat la Prima News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.