Cazul Halep schimbă regulamentul WTA! Simona Halep ar putea urca pe poziția 54 WTA!

0
102
simona-halep-regulamentul-wta

Simona Halep nu mai figurează în ierarhia WTA din 3 septembrie 2023, când și-a pierdut ultimele puncte câștigate pe teren și a fost radiată din clasament. Decizia TAS de a-i micșora pedeapsa de la 4 ani de suspendare la 9 luni a însemnat că jucătoarea noastră a stat mai mult în afara terenului, din cauza elementelor birocratice legate de audieri și comunicarea deciziilor tribunalelor.

Conform noii sancțiuni primite la TAS, suspendarea Simonei ar fi trebuit să survină pe 7 iulie 2023, numai că decizia finală s-a dat abia în martie 2024. Au fost peste 8 luni în care Halep a stat degeaba, timp în care i s-au „evaporat“ și ultimele punte din clasamentul mondial. Normal ar fi ca sportiva să revină exact pe poziția pe care s-ar fi aflat la expirarea suspendării, însă acest lucru nu e posibil pentru că WTA nu s-a confruntat cu o astfel de situație până la cazul Halep, astfel că nu are o normă care să reglementeze acest gen de spețe, scrie adevărul.ro.

Organismul diriguitor al tenisului feminin a luat act de situație și a anunțat că lucrează la adăugarea în regulament a unui paragraf în care se va spune clar ce se va întâmpla cu jucătorii care au fost opriți să evolueze, deși și-au câștigat retroactiv acest drept. Dacă decizia WTA va fi pozitivă, Simona Halep ar ajunge din nou în Top 100 mondial, mai exact pe locul 54, poziția la momentul încheierii suspendării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.