Cupa Mondială de Minifotbal WMF 2023 a început oficial în Ras Al Khaimah

0
244
WMF-Minifootball-World-Cup

Cupa Mondială de Minifotbal WMF 2023 a început oficial în Ras Al Khaimah, în prezența Alteței Sale Șeicul Saud bin Saqr Al Qasimi, membru al Consiliului Suprem al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Ras Al Khaimah. 32 de echipe naționale s-au reunit la Stadionul WMF de pe insula Al Marjan din Ras Al Khaimah pentru a sărbători deschiderea așteptatului spectacol sportiv internațional.

Ceremonia de deschidere a pregătit scena pentru un turneu palpitant de două săptămâni, care promite o atmosferă electrizantă atât pe teren, cât și în afara acestuia. Spectatorii din ziua inaugurării au fost răsfățați cu un spectacol de dans plin de culoare și energie, efecte speciale luminoase și muzică live.

Raki Phillips, directorul executiv al Autorității de Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah, a declarat: „Suntem încântați să fim prima destinație care aduce turneul în Orientul Mijlociu, primind 32 de națiuni din întreaga lume și fanii lor în Ras Al Khaimah – patria legendelor de zi cu zi. Ceremonia de deschidere de aseară marchează zece zile de entuziasm în emirat. Minifotbalul este un sport disponibil tuturor și suntem mândri că îl facem accesibil vizitatorilor și locuitorilor din Ras Al Khaimah.

Filip Juda, președintele Federației Mondiale de Minifotbal, a declarat: „Sunt încântat să văd startul Cupei Mondiale de Minifotbal din 2023 în frumosul emirat Ras Al Khaimah. Comunitatea internațională de minifotbal crește rapid și aducerea sportului nostru în Orientul Mijlociu pentru prima dată este un moment de mândrie pentru noi. Ras Al Khaimah nu numai că oferă un cadru spectaculos pentru turneul nostru, dar deschide și noi orizonturi pentru vizibilitatea și dezvoltarea minifotbalului.”

Turneul va ține 10 zile, iar în prima zi s-au întrecut 16 echipe din Grupele A, B, C și D, în opt meciuri uimitoare în runda eliminatorie.

Echipa României a surclasat formația din Sudan, câștigând cu scorul de 9-1 meciul său de debut în Grupa D.  Emiratele Arabe Unite au fost capul turneului în meciul lor de debut împotriva Indiei, castigand cu 1-0.  Alte momente importante din prima zi includ Mexic care a obținut o victorie puternică cu 6-0 în fața Irlandei și Spaniei, remiza 2-2 cu SUA.

De asemenea, a fost prezent și a ajutat la creșterea hype-ului în rândul fanilor sportului și „Falco” – mascota oficială a turneului. Șoimul este un simbol pentru cultura și istoria Emiratelor Arabe Unite și întruchipează trăsături care se aliniază cu spiritul turneului WMF de la Cupa Mondială de Minifootball.

În următoarele nouă zile, fanii sportului pot urmări gratuit toată acțiunea, pur și simplu înregistrându-se pe site-ul oficial https://visitrasalkhaimah.com/minifootball/. Etapa eliminatorie de 16 meciuri va culmina cu sferturile de finală și semifinale, urmate de foarte așteptatul meci de finală a Cupei Mondiale din 4 noiembrie.

Cupa Mondială de Minifotbal WMF din 2023 este pregătită să ridice ștacheta acest tip de competiție, prezentând talente internaționale de top, rivalități intense și un spectacol sportiv de neuitat.

Pentru mai multe informații despre Cupa Mondială de Minifootball și actualizări despre turneu, vizitați site-ul oficial WMF la www.minifootball.com sau www.wmfworldcup.com. Alternativ, consultați Instagram, YouTube și Facebook. Hashtag-uri oficiale: #WMFWorldCup #WMFWC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.