EURO 2020 (28 iunie 2021): Franța – Elveția 3-3 (4-5 după loviturile de departajare).Elveția s-a calificat în sferturi la EURO 2020!

0
423
elvetia-calificata-sferturi-finala-euro-2020

Campioana mondială Franţa a fost eliminată, luni, în optimile de finală ale EURO 2020, după ce a fost învinsă la loviturile de departajare de selecţionata Elveţiei. Scorul final a fost 4-5 pentru Elveția. A fost un meci fabulos desfășurat pe Arena Națională din București.

Pentru Franţa au marcat Karim Benzema ’57, ’59 şi Paul Pogba ’75, iar pentru Elveţia au punctat Haris Seferovic ’15 şi ’81 şi Mario Gavranovic ’90. În minutul 55, elveţianul Ricardo Rodriguez a ratat un penalty. Elveţienii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid în minutul 84.

La loviturile de departajare pentru Franţa au transformat Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe, iar Mbappe a ratat. Pentru Elveţia au transformat Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas, Mehmedi.

Evoluția meciului pe scurt:

  • Elveția a marcat prin Haris Seferovic, în minutul 15. Prima repriză s-a încheiat cu echipa Elveției în avantaj, în timp ce jucătorii Franței erau debusolați.
  • A doua repriză a început cu Elveția în ofensivă, iar în minutul 55 a obținut un penalty. Din nefericire, Ricardo Rodriguez ratează transformarea loviturii de la 11 metri.
  • Debusolați și cu moralul scăzut, elvețieni se retrag în apărare, lăsând loc atacanților Franței să defileze la București.
  • A urmat dubla lui Karim Benzema în minutele 57 și 59.
  • Pogba marchează pentru 3-1 în favoarea Franței în minutul 75.
  • Nimic nu prevestea ce avea să urmeze. Echipa Elveției se mobilizează și reușește să egaleze până la finalul celor 90 de minute prin Haris Seferovic (min. 81) și Mario Gavranovic (min. 90).
  • Au urmat minutele de prelungire, fără reușite din partea celor două echipe.
  • Rezultatul final al meciului s-a stabilit prin loviturile de departajare. Mbappe este cel ce a ratat, lăsând cale liberă Elveției în sferturile de la EURO 2020.

A fost un meci cu multe faze frumoase, răsturnări de situație, emoții la superlativ. Va rămâne în istoria EURO ca fiind unul dintre cele mai frumoase meciuri de la EURO 2020, jucat în 2021, la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.