Flacăra Olimpică a fost aprinsă marți, lângă ruinele templului Zeiței Hera din Grecia

0
109
Olympic Flame Lighting Ceremony

Flacăra Olimpică, simbolul celui mai important eveniment sportiv din lume, a fost aprinsă marți, lângă ruinele templului Zeiței Hera din Grecia.

Apoi, flacăra va parcurge peste cinci mii de kilometri pentru a ajunge, în 26 iulie, la Paris. Fosta campioană olimpică la atletism, Maricica Puică, și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, au participat la ceremonia din Grecia. Peste 11.000 de persoane vor purta torța olimpică de astăzi și până pe 26 iulie.

Elisabeta Lipă, care este actualul președinte al Agenției Naționale pentru Sport, a purtat și ea flacăra olimpică și chiar a fost portdrapelul delegației României la edițiile Sydney 2000 și Atena 2004.

Elisabeta Lipă: „Eu am alergat cu flacăra olimpică pentru JO de la Torino, în 2006. A fost ceva extraordinar de frumos și emoționant și mă bucur că, pe tot traseul pe unde se aleargă cu flacăra olimpică, ai ocazia să vezi foști campion olimpici, actuali campioni, medaliați mondiali și europeni. Deschiderea Jocurilor Olimpice este ceva unic, iar eu am avut ocazia să văd acest lucru de șase ori în viața mea și e fascinant”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.