Furtuna Ciaran face victime în Toscana, Italia!

0
195
ciaran-toscana

Cinci persoane au murit după ce râurile s-au revărsat în urma unor ploi torenţiale în regiunea centrală italiană Toscana, au anunţat vineri autorităţile locale, în timp ce furtuna Ciaran continuă să lovească vestul Europei, relatează Reuters.

Existau temeri că râul Arno ar putea ieşi din matcă în oraşul istoric Florenţa, dar guvernatorul Eugenio Giani a declarat că nivelul maxim al apelor a fost înregistrat în jurul orei locale 10:20 a.m. (11.20, ora României) fără incidente majore.

Cu toate acestea, Giani a declarat că numărul morţilor a crescut la cinci, după ce viitura a măturat maşini şi a forţat oamenii să evacueze etajele inferioare ale clădirilor, informează stirileprotv.ro.

Un pod s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Pistoia, provocând moartea a două persoane. O altă persoană a murit în oraşul Rosignano. Celelalte două victime erau persoane în vârstă care locuiau în orăşelul Montemurlo, potrivit presei italiene.

O altă persoană a fost dată dispărută în regiunea Veneto din nord-estul ţării, a declarat guvernatorul local, citat de Sky TG24. Guvernul este aşteptat să declare starea de urgenţă, ceea ce ar permite deblocarea rapidă a ajutoarelor pentru Toscana.

Alerte meteorologice au rămas în vigoare în mai multe regiuni italiene, iar unele şcoli au fost închise, după o săptămână în care ţara a fost lovită de vânt puternic şi ploi abundente.

Furtuna Ciaran a fost generată de un curent puternic care a venit dinspre Atlantic, dezlănţuind ploi abundente şi vânturi furioase ce au provocat deja inundaţii puternice în Irlanda de Nord, în unele părţi ale Marii Britanii, în Belgia, Olanda şi Franţa, toate aceste evenimente soldându-se cu cel puţin şase morţi până joi, fără a-i pune la socoteală şi pe cei din Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.