Până la 20 cm de zăpadă, în București!

0
65
zapada-bucuresti-2024
FOTO: G4Media

Sâmbătă dimineață, stratul de zăpadă în București era de 10 – 15 centimetri, iar până spre după amiază va ajunge la 17 centimetri, anunță meteorologii care au emis o prognoză specială pentru Capitală. În unele locuri, stratul de zăpadă poate ajunge la 20 centimetri.

Prognoza pentru Capitală a fost emisă pentru sâmbătă, de la ora 8.00 la ora 17.00. Astfel, la ora 8 stratul de zăpadă era cuprins între 10 și 15 cm. Va continua să ningă slab, astfel că până la sfârșitul intervalului grosimea stratului de zăpadă va fi de 15…17 cm. Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade.

În București, se circulă cu dificultate. Rareș Hopincă, prefectul capitalei: ”Utilajele de deszăpezire vor interveni după ce ninsoarea se oprește”! Oficialul susține că după ce ninsoarea se va opri, utilajele de deszăpezire vor interveni pe toate străzile principale, dar și pe cele secundare. 

Rareș Hopincă, prefectul Capitalei: „Încă ninge viscolit și ninge destul de tare, ceea ce înseamnă că utilajele de salubrizare vor interveni pe străzile principale și pe aleile secundare în perioada următoare, adică după ce se oprește ninsoarea.

Se circulă în condiții de iarnă în toată Capitala. Nu putem vorbi de drumuri blocate, dar toți conducătorii auto trebuie să știe că nu ar trebui să se hazardeze, să nu iasă dacă nu au cauciucuri. Asta e pentru propria siguranță. Altfel, în această noapte s-a intervenit pentru urgență zero, asta înseamnă combaterea poleiului în zonele cu rampe și pasaje, urmând că deszăpezirea să se facă imediat după ce căderile de zăpadă se opresc, adică după raportările meteorologilor în 1-2 ore„.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.