Patronatele din turism: 26 de milioane de EURO au cheltuit turiștii care au ales litoralul românesc, de 1 mai și Paște!

0
86
litoralul-romanesc-vacanta-1-mai-paste
Foto: paradistours.ro

După mini-vacanța de 1 mai și Paște 2024, se face bilanțul pe litoralul românesc. Potrivit patronatelor din turism, peste 70.000 de oameni au ales stațiunile Mamaia, Vama Veche și Costinești. Cel puțin un sfert dintre ei sunt oaspeți veniți din Spania, Israel, Anglia, Italia sau Franța.

După doi ani în care a fost surclasată de stațiunea Costinești, Mamaia revine în topul preferințelor turiștilor. 35.000 de tineri s-au cazat aici, în special în hoteluri de patru stele.

Cel mai mult au plătit turiștii din nordul stațiunii Mamaia. Ca să fie cât mai aproape de festivalul de muzică electronică și de cluburile exclusiviste, au plătit pentru un sejur de trei nopți sume cuprinse între 1.500 și 2.300 de euro de persoană.

Festivalul de muzică electronică din nordul stațiunii Mamaia a atras 20.000 de turiști străini. Aici, un bilet a costat între 100 și 300 de lei, iar cei care și-au cumpărat un abonament pentru întreaga perioadă au plătit 375 de lei de persoană.

În cluburi, rezervările s-au făcut încă din iarnă. O masă de 10 persoane a costat cel puțin 2.500 de lei, iar cei care au stat la bar au plătit între 400 și 600 de lei. S-au consumat băuturi rafinate, de la coktailuri până la șampanii scumpe, iar petrecăreții nu s-au uitat la bani și au cheltuit mii de euro, scrie stirileprotv.ro.

Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT: ”O socoteală simplă ne duce către o cifră care spune că au lăsat pe litoral peste 137 de milioane de lei, adică peste 26 de milioane de euro. Industria spune că peste jumătate sunt la negru, deci este posibil ca această cifră să fie dublată”.

Patronatele și autoritățile se raportează la cifrele oficiale. În Mamaia au fost, așadar, 45.000 de turisti, în Costinești 15.000, iar în Vama Veche aproape 10.000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.