Podul peste Dunăre, la Brăila, interzis pietonilor și bicicliștilor!

0
243
pod-suspendat-dunare-braila-restrictionat

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost dat în circulaţie joi, 6 iulie, însă cu acces doar pentru mașini, nu și pentru bicicliști sau pietoni, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Șerbănescu, pentru Libertatea.

Ca să ne înțelegem: podul este în afara localităților. Ca atare, nu a fost conceput pentru circulație pietonală și de biciclete. Deci, nu există piste dedicate, dar a fost prevăzut, prin proiect, cu trotuare de întreținere, largi de aproape 3 metri fiecare, care tehnic permit deplasarea și pietonală, și cu biciclete. Dar acest lucru va fi interzis pentru că podul are o anumită înălțime, sunt curenți de aer, pe scurt, sunt riscuri. Este vorba despre rațiuni de siguranță”, a declarat oficialul CNAIR.

El a precizat că podul, care are șoseaua la 38 de metri înălțime, a fost gândit „să ofere confort și siguranță traficului rutier”, iar accesul bicicletelor și pietonilor va fi permis doar în anumite condiții, care vor fi excepții.

Dacă sunt curse cicliste sau maratoane, atunci se poate folosi calea de rulare. De exemplu, dacă se face maratonul Brăilei sau un tur ciclist, atunci da, se poate închide podul pentru mașini. Dar, repet, fiind pod în afara localității, nu există obligația să fie prevăzut cu piste dedicate pietonilor și bicicliștilor și de aceea accesul lor va fi interzis, a declarat acesta.

Citiți și despre: Restricții de circulație pe podul de la Brăila – închis noaptea, între orele 21:00 și 06:00!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.