Prima History, un nou canal TV în grila Digi!

0
87
prima-history

Prima a lansat primul canal de televiziune din România dedicat entuziaștilor de istorie, denumit Prima History. Anunțul a fost făcut oficial de către reprezentanții trustului Clever Media. Noul canal TV înlocuiește CinemaEst în grila de programe a abonaților Digi, scrie capital.ro

Clever Media a inaugurat noul post de televiziune, care a luat locul CinemaEst, începând cu data de joi, 7 decembrie 2023. Noul canal oferă telespectatorilor săi o perspectivă clară asupra istoriei, ajutându-i să înțeleagă trecutul real și să construiască un viitor strălucit.

Conform comunicatului de presă emis de trust, Prima History oferă o gamă variată de programe. Astfel se difuzează filme artistice, documentare românești cu tematică istorică, emisiuni de tip magazin și dezbateri la care vor participa specialiști din domeniu, profesori universitari și academicieni.

Prima History se aliniază unei tendințe globale de preferință pentru programele educative și culturale. Înlocuirea unui post dedicat filmelor cu unul axat pe documentare și istorie reflectă o evoluție naturală a gusturilor și intereselor publicului român. Acesta reprezintă un pas important în consolidarea unei oferte media care nu doar distrează, ci și informează și educă.

Adrian Bucă, manager de proiect Prima History:Departe de tonul isteric al talk-show-urilor care populează spaţiul public în care cel care ţipă mai tare crede că are mai multă dreptate, Prima History vrea să readucă în prim plan tonul academic şi dezbaterea de idei. Vom antrena în demersul editorial redactori de la publicaţii de specialitate, dar şi profesori de la Facultăţile de Istorie din cadrul celor mai importante universităţi din ţară. Avem colaborări cu cei mai importanţi producători de film documentar din Romania”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.