România revine, după 5 ani, la “cel mai mare târg de turism al lumii” de la Berlin.

1
536
ITB-Berlin-2024

ITB Berlin 2024 își va deschide porțile în perioada 5 martie – 7 martie 2024. Sunt așteptați peste 5500 de expozanți din 170 de țări, ce își vor etala ofertele pe o suprafață de 150.000mp.

Vor lua cuvântul 400 de vorbitori de top. Lideri din industrie de la companii precum Booking, Google, Microsoft și Airbnb vor discuta noi strategii pentru o industrie a călătoriilor în tranziție.

Va exista o sesiune de transport aerian și croaziere. Vor fi discuții despre provocările cu care se confruntă industria aeriană și de croaziere, cu perspective de la experți precum Nadia Azale de la AirFrance-KLM Group și Michele Francioni de la MSC Cruises S.A.

Va fi abordat subiectul mult așteptat și controversat cu privire la viitorul călătoriilor. Glenn Fogel de la Booking Holdings va vorbi despre perspectivele și tehnologia viitoare în turism. Nu va lipsi subiectul despre Inteligențan Artificială. Vor exista sesiuni despre impactul IA asupra călătoriilor, inclusiv o prezentare de Karim Bagga de la Microsoft despre ‘GenAI și Microsoft Copilot’.

Și să nu uităm că trebuie să facem turism responsabil. Accentul se pune pe responsabilitatea turismului pentru biodiversitate și justiția climatică, cu exemple practice de soluții sustenabile. Convenția va prezenta peste 200 de sesiuni pe 17 trasee tematice, toate sub motto-ul “Pionieratul tranziției în călătorii și turism. Împreună”, scrie Adi Voican, owner BIBI Touring Touroperator & Bibi Vacanta.

România revine la ITB Berlin

România va fi prezentă la ITB Berlin, după 5 ani de pauză! Dacă aveți drum pe la Berlin, nu ratați cel mai mare târg de turism din lume. Delegația României este alcătuită din 38 de co-expozanți care vor promova oferte turistice diversificate: de la circuite culturale, drumeții și călătorii în orașe, până la sejururi relaxante pe litoral și explorări în Delta Dunării.

Germania ocupă an de an primul loc în clasamentul țărilor emițătoare de turiști străini în România, cu 218,3 mii persoane în 2023, motiv pentru care este și va rămâne o piață prioritară. Totodată, este important de menționat că Germania este și principalul partener comercial al țării noastre.

Anul trecut, conform Institutului Național de Statistică s-au înregistrat 2,1 milioane sosiri de turiști străini și 4,5 milioane de înnoptări, în creștere cu 16,4% față de anul 2022. Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, în luna ianuarie 2024 au însumat 971,3 mii persoane, în creștere cu 1,3% față de luna ianuarie 2023. Turiștii străini preferă să călătorească în România pentru a descoperi circuitele culturale, flora și fauna Deltei Dunării, experiențele în mediul rural, cât mai aproape de natură, gastronomia și tradițiile populare.

1 COMENTARIU

  1. […] România a revenit la ITB Berlin după o pauză de 5 ani. A participat cu o delegație compusă din 38 de co-expozanți, din care a făcut parte și domnul Adrian Voican, vicepreședinte ANAT și președinte BIBI Group4Travel. Au fost promovate oferte turistice diversificate: de la circuite culturale, gastronomice și viticole, drumeții și călătorii, până la sejururi relaxante în zone balneo sau pe riviera românească. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.