62 de persoane au murit în urma cutremurelor din Japonia!

0
83
cutremur-japonia

Echipele de salvare din Japonia se confruntau miercuri cu o vreme extrem de nefavorabilă în timp ce continuau să caute supravieţuitori ai teribilului cutremur care a lovit luni centrul ţării, provocând moartea a cel puţin 62 de persoane, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, informează AFP, citată de G4Media. Conform unui oficial nipon, alte 300 de persoane au fost rănite, dintre care 20 în stare gravă.

Autorităţile au avertizat cu privire la ploi abundente pe tot parcursul zilei şi la posibile alunecări de teren în zona afectată, Peninsula Noto din prefectura Ishikawa, o fâşie de pământ lungă şi subţire care pătrunde în Marea Japoniei. „Atenţie la alunecările de teren până miercuri seara!”, a avertizat Agenţia meteorologică niponă (JMA).

Unele zone au devenit instabile în urma cutremurului principal care s-a produs în ziua de Anul Nou, la ora 16:10 (07:10 GMT), având magnitudinea 7,5 gade, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al SUA (USGS), sau 7,6 conform JMA, dar şi a celor câteva sute de replici, unele puternice, şi a tsunamiului care a urmat, cu valuri de peste un metru, devastând coastele, drumurile şi casele de la malul mării. Sute de clădiri din Peninsula Noto au fost distruse complet sau parţial în urma cutremurului.

Bilanţul victimelor ar putea creşte în continuare, întrucât se aşteaptă ca operaţiunile de căutare să continue mult timp în aceste zone rurale cu sate greu accesibile, în special din cauza stării drumurilor. Multe persoane ar putea fi în continuare blocate sub dărâmăturile caselor lor, potrivit postului de televiziune NHK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.