Acțiunile Facebook s-au prăbușit cu peste 5% – pierderi de peste 6 miliarde de dolari

0
468
facebook-actiuni

În decursul serii de luni, 4 octombrie, Facebook alături de toată suite de aplicații din portofoliu au picat. Mai exact, WhatsApp, Facebook, Messenger și Instagram sunt căzute în toată lumea de la 18.30, ora României.

În acest context, acțiunile Facebook s-au prăbușit la bursă cu peste 5%, iar pierderile sunt estimate la 6 miliarde de dolari. În tot acest timp, rețelele sociale rivale – Twitter, Telegram și Signal – înregistrează creșteri spectaculoase.

În acest moment, tot grupul Facebook se confruntă și probleme juridice, nu doar financiare sau de funcționalite. Un fost angajat a făcut dezvăluiri importante despre ilegalitățile făcute de rețeaua de socializare Facebook și despre modul cum aceasta încurajează fake news-ului și propagaraea mesajelor de dezinformare.

Haugen a furnizat mii de pagini de documente către The Wall Street Journal, care a stat la baza seriei The Facebook Files a publicației. Haugen este programat să depună mărturie în fața Congresului marți dimineață și caută, de asemenea, protecția denunțătorilor în plângerile depuse la Securities and Exchange Commission.

The New York Times a raportat că Facebook a trimis o echipă la un centru de date din California pentru a încerca să repornească serverele manual, deoarece angajații erau blocați din sisteme și nici nu putea intra în clădirile companiei, deoarece nu funcționau cititoarele de carduri de acces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.