WhatsApp, Facebook, Messenger și Instagram sunt căzute în toată lumea de la 18.30

0
471
a-picat-facebook-instagram-messenger

O situație fără precedent pentru marile rețele sociale: WhatsApp, Facebook, Messenger și Instagram. Acestea sunt căzute în toată lumea de la 18.30. Peste 5:30 ore de nefuncționalitate. Acțiunile Facebook au picat cu 5.5% în doar câteva minute de la apariția problemei.

Din nefericire, această problemă se propagă și în cadrul altor site-uri, care folosesc sisteme de logare bazate pe Facebook. Aici avem ca exemplu Pokemon Go. Multe alte site-uri din rețeaua Google și Amazon au probleme de funcționalitate. Mari companii tehnologice americane au și ele probleme, scrie FoxNews. Printre ele se numără T-Mobile, AT&T, Google, Amazon Web Services.

Experţi în securitate citați de Reuters apreciază că a fost declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, cu toate că ipoteza unui sabotaj din interior rămâne posibilă, potrivit News.ro. Un atac din afară este considerat însă mai puţin posibil, întrucât ar presupune fie o coordonare între grupări criminale sau o tehnică foarte inovativă, comentează Reuters.

Se mai întâmplă să fie astfel de picări de rețea, doar că niciodată să fie picate atât de mult și cu probleme atât de grave încât nici tehnicienii specializați în securitate să nu știe de unde a pornit totul.

Căderea acestor rețele sociale afecteaza sute de mii de firme ce trăiesc pe baza reclamelor făcute în aceste comunități. Sunt site-uri de turism, de comerț online sau din alte structuri care și-au dezvoltat business-ul doar pe baza acestor rețele de comunicare interumana.

Știre în curs de actualizare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.