26.4 C
București
joi, septembrie 21, 2023

„Al Rihla”, mingea oficială a Campionatului Mondial 2022 din Qatar

Adidas a dezvăluit mingea pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar. Aceasta a fost botezată „Al Rihla”, care înseamnă „călătorie” în arabă și se anunță a fi un coșmar pentru portari.

„Mingea se inspiră din cultura, arhitectura, ambarcaţiunile tradiţionale şi drapelul Qatarului. Dinamismul şi vitalitatea culorilor pe un fundal perlat sunt o reflectare a ţării gazdă a Cupei Mondiale şi a vitezei tot mai mari a fotbalului”, se arată în comunicatul Adidas.

Ca la fiecare ediţie, pielea are specificul ei. Balonul a fost conceput pentru a rezista la cele mai mari viteze. Se spune că mingea aceasta va fi cea mai rapidă din istoria Campionatului Mondial de Fotbal.

„Fotbalul devine din ce în ce mai rapid, iar această evoluţie face ca precizia şi stabilitatea în aer să fie extrem de importante. Prin proiectare, acest nou balon îşi păstrează viteza în aer mult mai mult timp. Pentru cel mai mare eveniment din sportul mondial, facem imposibilul posibil cu inovaţii majore. Al Rihla este cea mai rapidă minge oficială de meci de la Cupa Mondială de până acum”, a declarat Franziska Löffelmann, director de design, grafică și echipament de fotbal al Adidas, citată de lequipe.fr.

Contestatarii noului balon acuză că au fost folosite prea multe culori și acest lucru îi va pune în dificultate pe portari, care vor anticipa mai greu traiectoria, așa cum s-a întâmplat cu Jabulani (CM 2010).

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

- Advertisement -

Latest Articles