Arabia Saudită construiește o stațiune de schi futuristă în mijlocul deșertului

0
289
statiune-schi-arabia-saudita-trojena

Stațiunea de schi Trojena va fi disponibilă pentru schiori timp de trei luni pe an, în timp ce în restul timpului turiștii vor putea face sporturi nautice și ciclism montan.

Voi asociați Arabia Saudită cu practicarea sporturilo de iarnă? Și totuși, această țară construiește o stațiune montană în munții Neom, un oraș al viitorului de 461 de miliarde de euro (500 de miliarde de dolari).

Acest nou proiect urban se construiește în regiunea de nord-vestul țării, în provincia Tabuk. Acesta va găzdui o stațiune de schi futuristă, numită Trojena, cu un amestec de arhitectură reală și virtuală amețitoare, un lac artificială și priveliști fascinante.

Ideea de a schia pe pârtiile Neom din Arabia Saudită sună ridicol și totuși Clark Williams, care conduce departamentul de Marketing și Comunicare pentru Neom, a declarat la Euronews Travel că este mai ușor decât am putea crede.

Oamenii se întreabă dacă există zăpadă în Arabia Saudită”, spune Williams. „Adevărul este că avem nevoie doar de -3 grade Celsius pentru a crea zăpadă în Neom și putem face asta timp de trei luni pe an”. În munții din apropierea Neom, temperatura scade în mod natural sub 0 grade în sezonul de iarnă.

Având în vedere turismul durabil, constructorii Trojena susțin că se concentrează pe minimizarea utilizării apei și pe maximizarea recuperării apei atunci când se produce zăpadă. „În procesul de fabricare a zăpezii, vom folosi cât mai multe resurse durabile posibil, fie că este vorba de energie solară sau eoliană”, explică Williams.

Vom folosi și apă de la instalația noastră de desalinizare, care este o soluție de ultimă oră și încercăm să colectăm cât mai multă apă din topirea (zăpezii) posibil”. Această apă va fi recirculată înapoi în sistemul care creează zăpadă pentru pârtiile stațiunii, potrivit Williams.

Trojena nu va fi doar un loc de joacă pentru turiști. Aproximativ 7.000 de oameni vor fi rezidenți permanenți, conform planurilor actuale, capabili să locuiască și să lucreze în satul vertical.

Potrivit lui Williams, stațiunea de schi va include mai multe hoteluri care vor putea găzdui turiști când centrul se va deschide la sfârșitul lui 2026 sau începutul lui 2027.

Aceasta este destul de curând dacă luați în considerare că vom crea un peisaj complet nou acolo, cu străzi, baruri, restaurante și hoteluri, toate compactate într-un singur sat.

În timp ce iarna oferă șansa de a schia pe cei 36 de kilometri de pârtii din Trojena, oamenii s-ar putea bucura de lacul artificial și ar putea practica tot felul de sporturi acvatice, precum și ciclism montan, în restul anului.

Vara, când golful devine foarte cald, localnicii ar putea să se răcorească în Trojena, unde temperatura medie este cu aproximativ 10 grade mai mică decât în ​​alte orașe saudite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.