Armistițiu de 4-5 zile în luptele din Fâșia Gaza în schimbul a 50 de ostatici!

0
202
razboi-israel-hamas-fasia-gaza-armistitiu

Acordul anunțat marți de ambele tabere presupune ca militanții Hamas să elibereze 50 de ostatici, inclusiv trei americani, și impunerea unui armistițiu de 4-5 zile în luptele din Fâșia Gaza, scrie Politico.

Atât guvernul israelian cât și gruparea Hamas a anunțat marți noapte că au ajuns la o înțelegere mult așteptată: Hamas va elibera 50 de femei și copii pe care i-a răpit în ziua de 7 octombrie.

Printre aceștia se numără și trei americani, inclusiv o fată de trei ani, Abigail, ai cărei părinți au fost uciși de militanți în timpul atacului de luna trecută.

Israel va elibera în jur de 150 de prizonieri palestinieni, femei și adolescenți, în timp ce luptele în războiul de șase săptămâni se vor opri pentru patru sau cinci zile. Fiecare grup de 10 ostatici eliberați în plus față de cei 50 inițiali va extinde armistițiul cu încă o zi, potrivit administrației lui Netanyahu.

Războiul va fi reluat odată ce transferul de ostatici se va opri. „Suntem la război și vom continua să fim la război”, a spus Netanyahu la câteva ore după ce a fost anunțat acordul. „Vom continua până când ne vom atinge obiectivele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.