Drumul de legătură Pod Brăila – Jijila va fi deschis în 2024!

0
607
pod-braila-drum-jijila-2024
Foto: Raducu Popa

CNAIR anunță că drumul de legătură Jijila (varianta lungă) nu se poate deschide până la sfârșitul anului. Drumurile de legătură sunt la stadiul de 85%, dar WeBuild are o mobilizare slabă pe șantier.

Drumurile de legătură (varianta lungă pe la Jijila) între Brăila și Tulcea nu vor fi deschise până la sfârșitul anului, mobilizarea constructorului WeBuild (Italia) fiind „slabă”, potrivit unei informări a CNAIR.

Varianta lungă pe la Jijila, din 2024

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost deschis circulației pe 6 iulie, dar fără a fi și recepționat, iar traficul este permis doar pe varianta scurtă până la Măcin, proiectul complet însemnând în total 24 de kilometri (19 km varianta lungă cu 4 benzi/ 4 km varianta scurtă).

Varianta lungă pe la Jijila (11 km), care va face legătura între Podul peste Dunăre și DN 22 Măcin – Jijila – Tulcea, este la 85% execuție, dar șansele de finalizare până la sfârșitul anului sunt destul de mici, a transmis miercuri CNAIR.

Mobilizare slabă a antreprenorului WeBuild pe șantierul drumurilor de legătură din cadrul proiectului Podului Suspendat peste Dunăre de la Brăila ! Stadiul fizic al lucrărilor la drumurile de legătură a ajuns la 85%, dar mobilizarea în șantier este slabă și sunt șanse mici ca lucrările să fie finalizate în termenul asumat de antreprenor, respectiv sfârșitul anului 2023”, sunt precizările CNAIR, informeaza economedia.ro.

Date tehnice Pod Brăila:

  • lungimea totală a podului este de 1974,3 metri;
  • înălțimea turnurilor este de aproximativ 193 metri de la partea superioară a fundației;
  • podul are 3 deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 metri pe malul brăilean și de 364,6 metri pe malul tulcean;
  • tablierul metalic cântărește 20.860 tone, iar segmentele acestuia au fost madein RO la șantierul naval Brăila, cu tablă de la Complexul Siderurgic din Galați;
  • pentru întinderea cablurilor principale, s-a folosit o procedură în premieră pentru România: s-au folosit fire de cablu de cca 5,44 mm, care au format pachete de câte 544 fire, iar toroanele, în număr de 16, au format, ulterior, cablul principal. Au o lungime de 81.000 km, ceea ce înseamnă că ar putea înconjura Pământul de două ori, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.