Toate staţiile STB din Bucureşti vor fi dotate cu panouri electronice.

0
275
statii-stb-panouri-electronice

Toate staţiile STB din Bucureşti vor fi dotate cu panouri electronice până la sfârşitul anului 2024. Monitoarele vor arăta în cât timp ajung mijloacele de transport în comun în staţie, a anunţat marţi la RFI directorul general al STB, Adrian Criţ.

”Urmare a finanţării primite de municipalitate prin PNRR, se doreşte implementarea în staţii a unor monitoare care să aibă afişată şi perioada de timp pe care o mai are vehiculul de efectuat până la sosirea în staţie. (..) E scos la licitaţie deja studiul de fezabilitate. Teoretic, până la sfârşitul anului următor, până la sfârşitul anului 2024, toate staţiile din Bucureşti, mai puţin din Sectorul 1, pentru că acolo a fost o problemă şi acolo ne vom implica direct, cu finanţare proprie, vor fi dotate cu asemenea monitoare, pentru a păstra relaţia cu clientul vizavi de timpul de sosire în staţie a vehiculului”, a spus Adrian Criţ, potrivit News.ro

Şeful STB a pus mizeria din unele autobuze, tramvaie şi troleibuze pe seama vechimii vehiculelor respective, dar şi pe seama unor călători:

„Am introdus tramvaie noi pe linia 32, tramvaie care intră curate pe traseu şi din păcate, după câteva ore parcurse pe traseul respectiv, sunt pline de seminţe şi alte PET-uri aruncate şi hârtii”. Adrian Criţ spune că vehiculele STB sunt spălate zilnic. Adrian Criţ declară că după introducerea tramvaielor Imperio, veniturile STB au crescut:

„La aceleaşi tarife pe care le-am avut şi anul trecut, avem o creştere a veniturilor cu circa 25% pe primele şase luni ale anului 2023. În primul rând, e vorba de condiţiile de transport îmbunătăţite, din punctul nostru de vedere şi implicarea personalului, atât dacă e vorba de conducătorii de vehicule, cât şi cei de la mentenanţă, astfel încât să nu existe sincope în respectarea programului de transport. Tramvaiele noi, tramvaiele Imperio, cu o lungime considerabilă, cu o capacitate mare de transport, dotate cu aer condiţionat şi-au făcut simţită prezenţa în Bucureşti, încă de la începutul anului. Astăzi, avem în traseu 53 de tramvaie noi din cele 100 şi probabil, dacă se respectă graficul de livrare, aşa cum a început furnizorul, undeva până la sfârşitul lunii iunie 2024, vom avea în integralitate cele 100 de tramvaie în utilizare”.

Directorul STB a mai arătat că ”există la nivelul municipalităţii încă două contracte semnate, un contract pentru furnizarea a 100 de troleibuze Solaris, care o să fie puse în circulaţie începând cu luna decembrie a anului 2023 şi în integralitate vor fi livrate până la sfârşitul lunii martie 2024”.

”Mai mult de atât, utilizatorii transportului public o să beneficieze şi de 100 de autobuze electrice, care în conformitate cu contractul semnat, vor intra în exploatare de la începutul anului viitor. Suplimentar, noi ne implicăm şi în crearea unor condiţii mai bune pe zona de infrastructură. Acolo, practic, 30 de kilometri de cale de tramvai, cale dublă de rulare a tramvaiului sunt ca şi atribuiţi de către municipalitate, deci vor fi modernizaţi. Mai există pentru linia 5 două oferte depuse, urmează să se facă o analiză tehnico-economică şi urmează de asemenea să fie reluate licitaţiile pentru cele două linii, linia 40 şi linia 55. Mai mult de atât, ţin să precizez că probabil de la sfârşitul săptămânii curente, vom utiliza şi bucla de la Aerogării, pentru că e în curs de finalizare investiţia pe care societatea o realizează”, a spus Criţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.