Echipa de polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de Vară 2024, de la Paris!

0
117
echipa-romaniei-polo-jocurile-olimpice-2024

Naţionala masculină de polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. S-a întâmplat după ce Federația Română de Polo a primit vestea că Africa de Sud s-a retras.

Naționala masculină a polo a României, calificată la Jocurile Olimpice 2024

Federația Internațională de Natație a decis ca România să-i ia locul, pentru că echipa tricoloră a fost cel mai bine clasată la Campionatul Mondial de la Doha, unde a încheiat pe poziția a zecea.

După tragerea la sorţi a grupelor din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, România a fost repartizată în Grupa A, alături de Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntenegru.

„Echipa naţională de polo a României s-a calificat la JO Paris 2024 datorită retragerii formaţiei reprezentative din Africa de Sud. România a terminat Campionatul Mondial de la Doha pe locul 10, fiind prima echipă eligibilă la calificare după cele 4 locuri oferite prin regulament. Erau calificate anterior Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. La Doha, au obţinut dreptul de participare la Paris 2024: Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia.

Astfel, echipa naţională de polo a României revine la Jocurile Olimpice după 12 ani, ultima dată când a participat la o întrecere olimpică a fost la Londra, în 2012. Polo este singurul joc de echipă care s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024 pentru Team Romania”, a precizat COSR pe pagina de Facebook, anunță euronews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.