HiSky, selectată pentru zborurile de la Oradea!

0
172
oradea-bucuresti-londra-hisky

Compania HySky a obținut punctajul maxim în baza criteriilor de selecție, în cadrul procedurii de selectare a unui partener pentru operarea zborurilor de pe Aeroportul Oradea, anunță Consiliul Județean Bihor, citat de airlinestravel.ro.

Asta înseamnă că sunt mari șanse ca, din 2024, HiSky să zboare din Oradea spre București și spre Londra, dar și pe zboruri charter spre destinații de vacanță precum Hurghada (Egipt), Antalya (Turcia) sau Monastir (Tunisia).

HiSky deține o flotă de 8 aeronave , inclusiv una cu 275 de locuri pentru zboruri lungă-curier. Operatorul îndeplinește toate celelalte criterii de selecție stabilite în cadrul procedurii.

Din câte ne este dat să înțelegem, zborurile de fapt vor fi operate pentru Air Oradea, noua companie aeriană înființată de Municipiul Oradea și Consiliul Județean Bihor. Pentru aceste zboruri, HiSky ar fi perceput de la Air Oradea o contribuție (total per 5 ani) de 750.000 euro/an, însă maxim disponibil ar fi 3 milioane de euro.

Compania Air Oradea a solicitat informații tehnico-financiare de la HiSkyEurope SRL, inclusiv detalii referitoare la venituri, costuri etc. Aceste date vor fi analizate și utilizate de către firma de consultanță PwC pentru elaborarea unui plan de afaceri detaliat.

Obiectivul principal al planului de afaceri este de a demonstra că finanțarea publică acordată (750.000 euro) nu reprezintă un ajutor de stat și că activitatea propusă va fi sustenabilă pe o perioadă de cel puțin 5 ani, conform cerințelor stabilite de Air Oradea pentru planul de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.