”Păcănelele”, în afara localităților!?!?!?

0
213
pacanelele-in-afara-localitatilor

Proiectul PSD care prevede mutarea sălilor de jocuri de noroc în afara orașelor a fost votat marți, în unanimitate, de Senat. Măsura este susținută, la nivel declarativ, și de Marcel Ciolacu, chiar dacă Guvernul, prin semnătura premierului, a dat un aviz negativ pentru această propunere. Motivele? Printre altele, scăderea veniturilor la bugetul de stat, în condițiile în care impactul bugetar depășește 1,6 miliarde de euro, anunță euronews.ro.

Proiectul de lege adoptat de Senat prevede ca sălile de jocuri și păcănele să fie scoase în afara localităților și să poată funcționa la cel puțin 50 de metri de limita teritorială a acestora. De asemenea, acestea nu vor putea fi amplasate la mai puțin de 300 de metri distanță de școli, parcuri sau locuri de joacă.

Se dorește scoaterea sălilor de jocuri în afara localităților

Reprezentanții industriei atrag atenția că o astfel de măsura ar lăsa fără loc de muncă 40.000 de persoane, multe cluburi sportive ar pierde finanțarea, iar la bugetul statului nu ar mai ajunge peste 1,6 de miliarde de euro.

Gelu Duminică, sociolog: E o problemă scăpată de sub control. Jocurile de noroc. Jocul de noroc nu este neapărat o problemă dacă este consumat cu decență și responsabilitate. Din păcate în România jocurile de noroc sunt o activitate total scăpată de sub control, statul român gândește mai degrabă din prisma banilor la buget și mai puțin prin sănătatea socială.

NOTA editorului: Putem paria că cele menționate mai sus nu se vor întâmpla. Poate cel mult va fi aprobată legea prin intermediul căreia acestea nu vor putea fi amplasate la mai puțin de 300 de metri distanță de școli, parcuri sau locuri de joacă.

În realitate, este un semnal tras de PSD pentru ca reprezentanții cazinourilor să mai cotizeze la partid! De ce se pune accent pe efect și nu pe cauză? De ce autoritățile nu folosesc banii de la bugetul asociației pentru jocul responsabil în a educa masele? Ca în multe alte cazuri, autoritățile se fac că lucrează, mascând în realitate incompetența. Blocheaza sălile fizice și cu internetul ce facem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.