Panouri fotovoltaice, instalate pe acoperișurile a sute de blocuri din București

0
106
panouri-fotovoltaice-blocuri-bucuresti

Primăria Sectorului 4 a anunțat că a început instalarea panourilor fotovoltaice pe clădirile reabilitate cu fonduri din Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). De asemenea, Primăria Sectorului 3 mizează pe astfel de investiții, pe fondul creșterii costurilor la energie.

Primăria Sectorului 4 a comunicat că a demarat procesul de instalare a panourilor fotovoltaice pe clădirile reabilitate în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Utilizarea acestei tehnologii are potențialul de a asigura acoperirea integrală a costurilor pentru factura de electricitate a spațiilor comune, informează euronews.ro.

Panouri fotovoltaice, montate în Sectorul 4

La sfârșitul anului 2023, Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță, a anunțat că a obținut nu mai puțin de 161 de milioane de euro, pentru reabilitarea blocurilor de locuințe aflate în zone mai puțin dezvoltate. 

Se montează panouri fotovoltaice la blocurile din sectorul 4 reabilitate prin PNRR, mai ales că vremea o permite! Grație acestei tehnologii, facturile la electricitate emise pentru spațiile comune, cum ar fi liftul ori casa scărilor, ar putea fi acoperite în totalitate. Sectorul 4 va exploata la maximum această sursă de energie verde și absolut gratuită”, a anunțat Primăria Sectorului 4, pe Facebook.

Panouri fotovoltaice, montate și în Sectorul 3

De asemenea, Primăria Sectorului 3 a anunțat că începe procesul de instalare a panourilor fotovoltaice pe clădirile deja reabilitate, în condițiile în care costurile energiei au crescut în ultimul an.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, i-a îndemnat pe cetățenii care locuiesc în blocuri reabilitate termic, să depună o cerere la Primărie pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

Cât costă montarea de panouri fotovoltaice din fonduri proprii

Potrivit unui calcul realizat de Expertpoint, costul suportat de proprietarul unui apartament ajunge la aproape 1.100 de euro în cazul instalării unui sistem fotovoltaic de 280kw necesar pentru a acoperi necesarul de curent al spațiilor comun unui complex cu 280 de apartamente. O astfel de investiție se ridică la 300.000 de euro.

”Presupunem că 100% din producția de energie (280.000 kWh) este folosită pentru acoperirea costurilor cu utilitățile comune, ceea ce înseamnă economii de 42.000 euro pe an (280.000 kWh * 0,15 euro/kWh)”, arată sursa citată.

Principalul avantaj al instalării de panouri fotovoltaice pe blocuri este transformarea energiei solare în electricitate, ceea de reduce dependența de surse tradiționale de energie. Aceasta conduce la o eficiență energetică sporită și poate duce la economii semnificative pe termen lung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.